Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΛΜΑΝΑΚ ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΓΚΑΒΕΣ...

 «Έφυγε» ο συγγραφέας του Αλμανάκ Κώστας ΔιγκαβέςΣε ηλικία 81 ετών έφυγε από την ζωή ο εμπνευστής- συγγραφέας του μοναδικού Αλμανάκ της χώρας, Κώστας Διγκαβές. Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας, με σπουδές στην νομική του ΑΠΘ, παράλληλα με την δικηγορία ήταν και ενεργός συγγραφέας για 35 χρόνια κατά τα οποία συνέταξε 40 και πλέον πολύτιμα βιβλία για τους μελετητές ((“Οι εκλογές στην Ελλάδα 1844-1985”, “Βουλή και βουλευτές” 1946-1977, “Το ημερολόγιο της Χουντικής επταετίας”, “Το Σύνταγμα της Ελλάδας”, “Κ. Εμμ. Διγκαβές ένας Θεσσαλονικιός δικηγόρος (μια ματιά στα χρόνια που πέρασαν)”, “Αγροτικός κώδιξ: περιέχων το περί κωδικοποιήσεως των Αγροτικών νόμων...”, “Εκλογές στη μεταπολεμική Ελλάδα 1946-1981” κ.α.).
Από το 1983 έως το 2012 εξέδιδε σε συνεργασία με τον γιο του, Μανώλη, το ετήσιο Ελληνικό και Διεθνές Αλμανάκ, το οποίο «στο οποίο καταγράφει, από ημέρα σε ημέρα, τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, στον πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό χώρο και γενικά σε κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας. Ένα βιβλίο, μοναδικό στο είδος του, που ουσιαστικά περιέχει την Παγκόσμια Ιστορία της χρονιάς».

«Φανατικός Θεσσαλονικιός και... φανατικά αντικειμενικός», όπως δήλωνε δήλωνε τουλάχιστον περήφανος για το συγγραφικό του έργο και ανέφερε: «Έχω την αίσθηση ότι φεύγοντας θα αφήσω έργο χρήσιμο για την κοινωνία, γιατί... διδασκόμαστε απ' το χθες, με ικανοποιεί το γεγονός ότι στο πέρασμά μου απ' αυτή τη ζωή, άφησα τα ίχνη μου...».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 10.45 από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης. 


Πηγη Zougla.gr