Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΑΜΠΗΣ:ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ....

...που δημιουργήθηκαν στην Κέρκυρα με την καθήλωση των πλοίων λόγω της γνωστής ιστορίας με τον Ρωσικό Νηογνώμονα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Θέμα: Να δοθεί άμεση λύση στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κέρκυρα με την καθήλωση των πλοίων λόγω της γνωστής ιστορίας με τον Ρωσικό Νηογνώμονα.


Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την...
... άρση από τον Ρωσικό νηογνώμονα της εξουσιοδότησης της επιχείρησης που τον  αντιπροσώπευε στην Ελλάδα και ως εκ τούτου τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που εξέδιδε η επιχείρηση αυτή κρίθηκαν άκυρα με αποτέλεσμα δεκάδες πλοία να  καθηλωθούν στα λιμάνια σταματώντας να εκτελούν τα δρομολόγιά  τους.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πανηγυρικά την θέση του ΚΚΕ πως κανένας νηογνώμονας σε ιδιωτικά χέρια δεν είναι αξιόπιστος, κυρίως σε περιόδους κρίσης που η ανταγωνιστικότητα για την κερδοφορία των επιχειρήσεων αποθεώνεται, συνθλίβει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και πολύ περισσότερο βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα. Πρέπει, επομένως, να διασφαλιστεί ο αξιόπιστος χαρακτήρας του ελέγχου και της πιστοποίησης των πλοίων από αποκλειστικά δημόσιο φορέα πλήρως εξοπλισμένο με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, με βασικό κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος
Λόγω του γεγονότος αυτού στην Κέρκυρα, από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έχει απαγορευτεί ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων «Λευκίμμη» και «Αγία Τριάδα» που εκτελούν τα δρομολόγια Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας, «Ελένη» και «Αγία Ειρήνη» που εκτελούν τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, των δύο «δελφινιών» για Παξούς και του «Αλέξανδρος ΙΙ» που εκτελεί τα δρομολόγια για τα Διαπόντια Νησιά. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο γιατί ολόκληρες περιοχές – όπως οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά-- έχουν μείνει χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση και εφοδιασμό με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη ακόμη και άκρως απαραίτητων αγαθών. Επιπλέον οι 80 περίπου εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα καράβια έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική άδεια ενώ περίπου 30 από αυτούς έχουν απολυθεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να προβεί για την επαναφορά των δρομολογίων που έχουν διακοπεί και για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα συγκεκριμένα καράβια, των επιβατών αλλά και των κατοίκων της  Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων νησιών.