Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΣΤΟ....

...αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας!
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε για 
2 ώρες τουλάχιστον το αεροδρόμιο του νησιού ύστερα από τη βροχόπτωση το απόγευμα της Δευτέρας με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην αναχώρηση των τουριστών, ενώ εκατοντάδες συνωστίζονταν σε μικρό χώρο του αεροδρομίου που υπήρχε φωτισμός.
Στο αεροδρόμιο εδώ και 5 χρόνια υπάρχει υποσταθμός στον οποίο έχουν...
... εγκατασταθεί τα μηχανήματα, αξίας άνω των 2.000.000 ευρώ. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει η σύνδεση του καινούριου υποσταθμού με εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και στη συνέχεια με τη ΔΕΗ. Η σύνδεση κοστίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Έτσι τα μηχανήματα καταστρέφονται, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την αγορά τους πετάχτηκαν στον αέρα, κυρίως όμως υπάρχει ο κίνδυνος για παρόμοια και ίσως πιο επικίνδυνα περιστατικά στο μέλλον.
Το πρόβλημα της εγκατάλειψης του καινούριου υποσταθμού έχει να κάνει με την απαξίωση του αεροδρομίου που στοχεύει στην ιδιωτικοποίησή του, μιας και είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι το αεροδρόμιο της Κέρκυρας μαζί με άλλα προσοδοφόρα κρατικά αεροδρόμια βρίσκονται στη διαδικασία ξεπουλήματος και στην κατάργηση της ενιαίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Αυτός είναι και ο λόγος που όχι μόνο ο υποσταθμός αλλά και τα υπόλοιπα έργα υποδομής όπως π.χ. η παράκαμψη, η πίστα και η σύνδεση αποχετευτικού-βιολογικού δεν ολοκληρώνονται. Αυτά τα έργα θα βοηθούσαν στην αναβάθμιση και στην ασφάλεια του αεροδρομίου. Σε αυτήν την πολιτική συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που υλοποιούν τις εντολές και αποφάσεις της Ε.Ε., για απελευθέρωση των μεταφορών και αερομεταφορών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·        Να μην πουληθεί το Αεροδρόμιο.
·        Να συνδεθεί ο υποσταθμός του Αεροδρομίου με τη ΔΕΗ.
·        Να φτιαχτούν οι υποδομές και πρώτα από όλα η παράκαμψη.
·        Παλεύουμε για ενιαίο κρατικό φορέα αερομεταφορών, 100% δημόσιο.

Κέρκυρα 22/9/11                                                       Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ