Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στ. Γκίκας: «Η χώρα με αυτοδύναμη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα βγεί από την κρίση και θα ανκτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία»
     Το κλίμα ελπίδας, αισιοδοξίας και νίκης που εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη μετέφερε σε συνεντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Start ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος παραβρέθηκε στις σχετικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε, ότι...
...ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση, η οποία μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, εφόσον ο Ελληνικός λαός δώσει στη ΝΔ μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ο κ. Γκίκας τόνισε τις διαφορές στην οικονομική πολιτική κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστηκά, ότι σε μία οικονομία που βυθίζεται στην ύφεση οι επιπλέον φόροι φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Παρουσίασε την οικονομική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη δέσμευσή του για την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και του ΦΠΑ. Ανέφερε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε μεγάλες διορθωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η αποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επανέλαβε, ότι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατά των απολύσεων αλλά υπέρ της εργασιακής εφεδρείας, όχι όμως με τον τρόπο που προτείνεται από την κυβέρνηση.

Σημαντικό σκέλος της κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ αποτελούν προτάσεις, οι οποίες δεν επιρεάζονται από τη δαμόκλεια σπάθη της Τρόικας. Μεταξύ αυτών ο κ. Γκίκας ανέφερε την μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα αλλάξει ριζικά 31 σημεία του Ελληνικού Συντάγματος, τη δημιουργία μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχηματισμού δώδεκα υπουργείων, την επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, τομείς που αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας μας, την άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την με ταχείς ρυθμούς εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» με την ΕΕ και την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια, τις αλλαγές στο δικαστικό σύστημα και την κατάργηση του τελευταίου νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα ναρκωτικά.

Σημείωσε επίσης τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα όλων των πολιτικών που χειρίστηκαν εξουσία, ώστε επιτέλους να αποκαλυφθεί η αλήθεια, την οποία επιζητά διακαώς ο Ελληνικός λαός.

Ο κ. Γκίκας εξέφρασε την άποψη, ότι η ΝΔ στις εκλογές, οι οποίες όπως είπε «δεν θα αργήσουν», θα σχηματισεί ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και με τον προγραμματικό λόγο, που εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμράς από τη Θεσσαλονίκη, η χώρα θα βγει από την εκτεταμένη ύφεση και κρίση και θα ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία.