Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ...

… για να προχωρήσει το ΕΣΠΑ
Πιεστικός για την αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Jonannes Hahn στις συναντήσεις του με τους περιφερειάρχες, σήμερα στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος ζήτησε να δεσμευτούν οι περιφερειάρχες ποια έργα θα ολοκληρωθούν στο επόμενο διάστημα από εκείνα που έχουν ήδη ενταχθεί και ποια ακόμη θα ενταχθούν από εκείνα που διαθέτουν ώριμες μελέτες. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος  Σπύρου ενημέρωσε τον Επίτροπο για την κατάσταση και πορεία του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά, τα οποία σημειώνουν απορροφητικότητα που αγγίζει το 29% έναντι του 16,3 της Δυτικής Ελλάδας και του 23% της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του παρέδωσε το...
... ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου. Ο περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΑ Κερκυρας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, είπε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξανανοίγει ο φάκελος της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι κόμβοι, στην περιοχή Κογιεβίνα, Ποταμού και ενδιάμεσα προστατευτικά. Επίσης θα ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα ο προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Κέρκυρας. Δεν θα ενταχθεί όμως η παράκαμψη του Σκριπερού, την οποία χαρακτηρίζουν ως νεκρό έργο διότι δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις. Καλύτερη προετοιμασία υπάρχει για το οδικό έργο από τους «Γιατρούς έως το Σκριπερό», το έργο «Μπενίτσες – Μωραίτικα» και το έργο «Βρυώνη – Μπενίτσες». Παράλληλα ο κύριος Σπύρου εκτιμά και με βάση τη συζήτηση του με τον κύριο Χρυσοχοίδη ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα εθνικών πόρων για την ίδια συμμετοχή της χώρας μας στα έργα του ΕΣΠΑ. 
 Συντάκτης: Μαρία Παγκράτη