Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

KEΡΚΥΡΑ:ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΣΕ Ο ....ΤΕΝΝΕΣ


Με τους Θεοδωρίδη και Καμαρά σε εξαιρετική μέρα ο Παναιτωλικός πέρασε από την Κέρκυρα (για πρώτη φορά μετά το 1973) επικρατώντας με 3-2. Δείτε όλα τα γκολ!
Με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε ο Παναιτωλικός από το "νησί των Φαιάκων", στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Superleague.

Η ομάδα του Αγρινίου κάνοντας την ανατροπή στο...
... δεύτερο ημίχρονο επικράτησε της Κέρκυρας με 3-2, πετυχαίνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκης της στο πρωτάθλημα και έφτασε στους έξι βαθμούς, αφήνοντας τον ΑΟΚ στον έναν.
Η Κέρκυρα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με την εμπειρία του Τουμέρ Μετίν κατάφερε να πετύχει και το γκολ, κόντρα σε έναν Παναιτωλικό ο οποίος ναι μεν κάτι προσπάθησε να κάνει επιθετικά, αλλά αμυντικά ήταν πολύ κακός.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε, η κατοχή της μπάλας πέρασε στην πλευρά του Παναιτωλικού και αυτό συνέβαλε κατά πολύ η είσοδος του Καμαρά στο ματς, ο οποίος συνεργαζόταν εξαιρετικά με τον Θεοδωρίδη, όπως και στα δύο γκολ του Παναιτωλικού.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό για τους φιλάθλους, είχε ρυθμό, πέντε γκολ, ωστόσο οι δύο ομάδες έδειξαν για ακόμη μια φορά πως χρειάζονται δουλειά, η μεν Κέρκυρα στον επιθετικό τομέα, όπου χρειάζεται έναν σκόρερ, ο δε Παναιτωλικός στο αμυντικό τομέα, καθώς το κέντρο της άμυνας δεν εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη.


Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής/Βοηθοί: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)/ Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κούλα (Μακεδονίας)

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Βένζελ, Γραμμόζης (56' Χαμπλ), Καλαντζής, Μετίν, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μπάρκογλου, Γκουστάβο, Λοβίν (57' Λαμπρόπουλος), Ιωάννου (73' Αγρίτης).

Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Αναστασιάδης, Κούσας, Ρότσα, Σεγιέ (46' Καμαρά), Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ενζεγκουέλε (35' Μουμίν), Σιόντης (84' Μεζάκ), Άντι.

Κίτρινες Κάρτες: Μετίν (72', Κέρκυρα)-Άντι (30', Παναιτωλικός), Χαριστέας (45+1', Παναιτωλικός), Θεοδωρίδης (92', Παναιτωλικός)

Σκόρερ: Μετίν (24', Κέρκυρα), Μπάρκογλου (90', Κέρκυρα)-Θεοδωρίδης (50', Παναιτωλικός), Καμαρά (80', Παναιτωλικός), Χαριστέας (86', Παναιτωλικός)

Η κλάση του Μετίν

Η Κέρκυρα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος και με την κλάση του Μετίν κατάφερε να πάει πρηγούμενη στα αποδυτήρια. Στο 7ο λεπτό, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βένζελ ο Τζενάμο μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 19', ο Μετίν έκανε μια ωραία ενέργεια έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά από το δυνατό του σουτ, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 21', είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Χαριστέας έκανε ωραία ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα για τον Θεοδωρίδη, αυτός απέφυγε έναν αντίπαλο και βρέθηκε τετ α τετ, με τον Γκαλίνοβιτς, αλλά από το σουτ του η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε τρία λεπτά αργότερα (24') και ήταν εύστοχη. Ο Μπάρκογλου μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε το σουτ, ο Τζενάμο απέκρουσε και ο Μετίν που ακολουθούσε τη φάση έσπρωξε με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 για τον ΑΟΚ.

Στο 31', πάλι ο Μετίν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Τζενάμο να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 43' για την ομάδα του Αγρινίου, όταν ο Άντι, έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Χαριστέας πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γκαλίνοβιτς.

Μπήκε ο Καμαρά ανέβηκε ο Παναιτωλικός

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και με την είσοδο του Καμαρά στο παιχνίδι, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έγινε απειλητικός.

Στο 47', μετά από εξαιρετική ενέργεια του Χαριστέα από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, έστρωσε τη μπάλα στον Ρότσα ο οποίος έκανε πολύ δυνατό αριστερό σουτ στην κίνηση και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς με τις γροθιές.

Ένα λεπτό αργότερα (48'), ο Μπάρκογλου με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τζενάμο.

Στο 50', ο Παναιτωλικός κατάφερε και έφτασε στην ισοφάριση. Ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Θεοδωρίδη που με δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιττς για το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (54'), ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Θεοδωρίδης από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Καμαρά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να απειλήσει στο 61', όταν ο Μπάρκογλου μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά το πλασέ του δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο Τζενάμο.

Στο 72', η Κέρκυρα έφτασε στο γκολ, όταν για ακόμη μια αγωνιστική ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού ο Αναστασιάδης έκανε λάθος και δεν συννενοήθηκε με τον Τζενάμο, ο Μετίν μπήκε ανάμεσα στους δύο παίκτες του Παναιτωλικού, σημείωσε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε από τον διαιτητή για χέρι και ο Τούρκος μέσος πήρε την κίτρινη κάρτα.

Έξι λεπτά αργότερα (78'), ο Μετίν έστρωσε τη μπάλα στον Αγρίτη ο οποίος από την μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ του με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο.

Τελικά στο 80', ο Παναιτωλικός πάλι μετά από εξαιρετική συνεργασία Θεοδωρίδη-Καμαρά έκανε την ολική ανατροπή στον αγώνα.

Ο Θεοδωρίδης ξεκίνησε μια κούρσα από αριστερά, έβγαλε μπαλιά ακριβείας στην απέναντι πλευρά για τον Καμαρά, και εκείνος με ψύχραιμο δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς για να κάνει το 1-2.

Ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε μετά το δεύτερο γκολ και ο Άγγελος Χαριστέας έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα". Στο 86', ο Ρότσα έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και τροφοδότησε τον Χαριστέα και ο έμπειρος επιθετικός απέναντι στον Γκαλίνοβιτς με ωραίο πλασέ έκανε το 1-3 για την ομάδα του Αγρινίου.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να μειώσει στα τελευταία λεπτά και το κατάφερε στο 90', όταν πάλι από τραγικό λάθος της άμυνας, ο Μπάρκογλου μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-3.
 SPORT24.GR