Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Επίθεση στην κυβέρνηση απο το βήμα της 76ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσαλονίκης έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαρας λέγοντας, μεταξύ άλλων, οτι ο Γ. Παπανδρέου είπε ψέματα για το έλλειμμα.
"Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουν οτι τέτοιες λύσεις είναι εύθραυστες. Ζητώ ισχυρή εντολή, καθαρές λύσεις" είπε ο Αντώνης Σαμαρας στην καθιερωμένη ομιλία του στην 76η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

“Η ΝΔ θα είναι...

... αμείλικτη αν αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε "χονδροειδή ψέματα".
"Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές, επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "είπε ψέματα και για το έλλειμμα". Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε "πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης" το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία, την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία και σημείωσε: «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κίνημα "Δεν πληρώνω".

"'Οχι σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο"

Σε οτι αφορά την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Σαμαρας τόνισε οτι  "μόνον κατ΄ όνομα είναι εργασιακή εφεδρεία αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγεί σε μαζικές απολύσεις έναν χρόνο μετά". Αμφιβάλλοντας αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τις αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, ο κ. Σαμαράς είπε «όχι» στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και εξήγησε πως η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει μία ή δύο τριετίες, στις οποίες θα γίνεται επανεκπαίδευση και δεν σημαίνει απολύσεις.Πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να γίνει η εργασιακή εφεδρεία «αλά ΜΚΟ» με κομματικά κριτήρια.

"Ολοι μαζί μπορούμε"

Ο κ. Σαμαρας ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε». «Η κυβέρνηση καρκινοβατεί και η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει», επισήμανε και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί κινδυνεύουμε και όλοι μαζί θα σωθούμε».«Θυσίες κάναμε και θα κάνουμε, αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα, όχι να καταδικαστούμε σε μάταιες θυσίες χωρίς αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.Αποδοκίμασε, επίσης, τις κινητοποιήσεις που καταλήγουν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.


Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε οτι ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην κήρυξη της
Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ύστερα από την απαραίτητη προεργασία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν το έπραξε, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κύπρου και είπε χαρακτηριστικά «εγώ θα το κάνω».

Ο κ. Σαμαρας δήλωσε ακόμα ότι θα αποκαταστήσει τα
 υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον πρωθυπουργό για «να τελειώνουμε με το "ράβε ξήλωνε" της κυβέρνησης Παπανδρέου», όπως είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις
 αλλαγές που θέλει να κάνει στην περίπτωση που κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές. Προϋπόθεση των αλλαγών αυτών είναι μια «σαρωτική» αναθεώρηση του Συντάγματος,, από τον ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, που θα αποτελέσει το νέο συμβόλαιο με τον λαό για να μπούμε στην περίοδο της νέας μεταπολίτευσης.

Δεσμεύτηκε επίσης για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με 12 το πολύ υπουργεία. Η συγχώνευση υπουργείων θα αρχίσει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης και θα ολοκληρωθεί μέσα στην τετραετία, είπε.

Στον τομέα της
 φορολογίας, ο κ. Σαμαράς πρότεινε:

-Μείωση φορολογικών συντελεστών και αύξηση ποινών για τους φοροφυγάδες.

-Πιο αντικειμενικό το φορολογικό σύστημα

-Συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο.

-Φόρο επιχειρήσεων 15% και φόρο μερισμάτων 15%

-Ο φόρος φυσικών προσώπων σε πρώτη φάση να επανέλθει στο 40%, το ανώτερο, και μέσα σε 3-4 χρόνια να μην ξεπερνά το 30%, με πολύ πιο λίγα και απλά κλιμάκια.

-Ο ΦΠΑ να πέσει εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια.

-Να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές

-Το αφορολόγητο να επιστρέψει στις 12.000 ευρώ.

-Απλοποίηση της φορολογίας σε 200 σελίδες, όπου θα υπάρχουν κωδικοποιημένα τα πάντα.

-Μείωση του ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία, το ίδιο και στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

- Πληρωμή των 7 δισ. ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου

Πρότεινε, επίσης, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, λέγοντας ότι σήμερα δεν θα επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα με το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, όταν φορολογείται ότι κινείται και αναπνέει.

Δεσμεύτηκε, εξάλλου, ότι η Ν.Δ. θα καταργήσει ο καμποτάζ και θα καταργήσει μέτρα που δημιουργούν συνθήκες καρτέλ και ολιγοπωλίου με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Θα αλλάξει τους νόμους για τη χορήγηση ιθαγένειας και τη χρήση ναρκωτικών.

Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
 πηγη:Newsit.gr