Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ....

...της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.
ENWSH ASTYNOMIKWN YPALLHLWN 002.jpgΣυνάντηση με το Προεδρείο της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

 Κέρκυρας είχε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εν εκτάσει όλα τα θέματα που απασχολούν την Ένωση των...

...Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, αλλά και ευρύτερα τους Έλληνες αστυνομικούς. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και τα ζητήματα που ενέκυψαν από τη μεταφορά των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε κτίριο εκτός πόλεως, οι ελλείψεις προσωπικού που εγγίζουν το 30%, αλλά και τα γενικότερα θέματα όπως τα προβλήματα με τα μερίσματα του ΜΤΣ, η απόδοση των ΒΟΕΑ κλπ.

Μετά την συνάντηση ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με πρωτοβουλία μου με το Πρόεδρο, κ. Νικόλαο Μποζίκη, και τον Γραμματέα, κ. Σπύρο Αγάθο, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς μας, σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. 
Καταρχάς θα συμφωνήσω με τη θέση της Ένωσης στο ότι η μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος εκτός πόλεως δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, τόσο στην Υπηρεσία όσο και στους πολίτες. Θα πρέπει να εξευρεθεί ένας χώρος εντός του αστικού ιστού, όπου θα ανεγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ώστε ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση και να εξυπηρετείται σε σύντομο χρόνο. Όπως μου θύμισε ο κ. Πρόεδρος, έχουν εγκριθεί περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό. Πάντως η πρόταση της Ένωσης, για στέγαση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο παλαιό νοσοκομείο, το οποίο αυτή τη στιγμή ρημάζει, θα μπορούσε να εξετασθεί, καθότι θεωρώ ότι από οικονομικής πλευράς είναι μία συμφέρουσα λύση την περίοδο που διανύουμε, αν αναλογιστεί κανείς, ότι το ετήσιο κόστος στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών ανέρχεται στις 370.000 ευρώ περίπου.
Όσο αναφορά στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στο Νομό μας, που είναι ιδιαίτερα εμφανής στην περιφέρεια της Κέρκυρας, ευελπιστώ, ότι το αρμόδιο υπουργείο θα φροντίσει για την κάλυψη έστω και μέρους των κενών, διότι όλοι βιώνουμε την τεράστια αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο Νομό μας.
Με τη σειρά μου, ενημέρωσα την Ένωση για τις συναντήσεις που είχα στην Αθήνα με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού με θέμα το Μετοχικό Ταμείο του Στρατού και τις θέσεις μας για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα του Ταμείου. Είναι απορίας άξιον, που επί δύο ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να επιδείξει τίποτε προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ΜΤΣ και δυστυχώς καλούνται οι μερισματούχοι να «πληρώσουν το μάρμαρο». Να προσθέσω εδώ, ότι για τον ερχόμενο Ιανουάριο είναι ορατός ο κίνδυνος να μην καταβληθεί μέρισμα.
Δήλωσα στον κ. Πρόεδρο, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα είμαι αρωγός στην προώθηση των δικαίων αιτημάτων των αστυνομικών υπαλλήλων, αιτήματα που κατά μέγα μέρος είναι ομόρροπα με τα αιτήματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων στις Ένοπλες Δυνάμεις.»