Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Στέφανος Γκίκας: «Οι παράνομοι μετανάστες, δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνωστίζονται στην Κέρκυρα»
 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Θεοχάρη Γιώτη και τον Υποδιευθυντή κ. Δημήτρη, Μπινιέρη, για το έργο το οποίο επιτελεί η...
...Διεύθυνση, τα προβλήματα ασφάλειας λόγω της παρουσίας των λαθρομεταναστών και όχι μόνον, το θέμα στέγασης της Αστυνομίας, καθώς και κλαδικά θέματα. 

Μετά την επίσκεψη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τοπικά ΜΜΕ:

 «Επιθυμώ καταρχάς να συγχαρώ την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και το προσωπικό, άντρες και γυναίκες,  για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που επιβάλλει η ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς η περίοδος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η ανέχεια, η φτώχεια, ο μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, ευνοεί την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Συνεπώς και οι δράσεις της Αστυνομίας γίνονται περισσότερες, οι ώρες δουλειάς αυξάνονται, οι ελλείψεις προσωπικού γίνονται έντονα αισθητές ενώ ο επαγγελματισμός και ο ζήλος των αστυνομικών, πολλές φορές δεν αρκούν για το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι - τι άλλο – η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στην Κέρκυρα – κατά γενική ομολογία -  αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας τόσο από τη συγκέντρωση λαθρομεταναστών, όσο και από κοινούς κακοποιούς, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Αστυνομία μας, έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, και αυτό, παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που προσεγγίζουν τα 100 άτομα!

Επανέλαβα στον κ. Γιώτη την θέση μου, ότι οι παράνομοι μετανάστες, δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνωστίζονται στην Κέρκυρα και ότι απαιτούνται σύντομα αστυνομικές δράσεις προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσής τους τόσο από τις αστικές περιοχές και τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στα οποία διαμένουν, όσο και ευρύτερα από την Κέρκυρα, η οποία δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες.  Θα ήθελα δε να προσθέσω εδώ, ότι η αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και η κατάργηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια, θα αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.  

Συζητήσαμε επίσης και το γνωστό θέμα της έλλειψης Αστυνομικού Μεγάρου και της μετακίνησης των Αστυνομικών Υπηρεσιών εκτός πόλης, και το τι συνεπάγεται αυτό, από λειτουργικής και  οικονομικής πλευράς. Συμφώνησα με τον κ. Διευθυντή, ότι η πρόταση της Αστυνομίας για στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο παλαιό Νοσοκομείο, είναι λογική, άμεσα εφαρμόσιμη, οικονομικά  συμφέρουσα και θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.

Τέλος ετέθησαν και ευρύτερα κλαδικά θέματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιαίτερα οι απίστευτες περικοπές στα εισοδήματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών. Θεωρώ ότι η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να φέρει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα στελέχη δηλαδή που πασχίζουν νυχθημερόν για την ασφάλεια των πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους, είναι ακατανόητη, παράλογη και εν πολλοίς αντισυνταγματική.»