Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΚΤΡΩΜΑ"!

Το ατύχημα οφείλεται πιθανότατα στις καιρικές συνθήκεςΗ αλλαγή που έγινε την τελευταία στιγμή και εντάχθηκε σε αυτό και το μισθολόγιο των εισηγμένων ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, αν και είχε γίνει γνωστό ότι οι ρυθμίσεις δεν θα αφορούν τα μισθολόγια των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των εργαζομένων.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η διάταξη...

... μπήκε χαράματα στο πολυνομοσχέδιο και δεν πρόλαβαν ούτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να την περάσουν, ενώ διατυπώνουν το ερώτημα «αν η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να συμφωνήσει σ' ένα τέτοιο διαρκές έγκλημα».
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα» και τονίζουν ότι η κυβέρνηση προχωράει σε «πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα».
Οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι σίγουρη ότι σε κάθε περίπτωση θα ανατρέψουν τα σχέδιά της και δεν θ' αφήσουν να διαλυθούν τα λιμάνια και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα λιμάνια, μετατρέπει το μισθό των εργαζομένων σε «αναβαθμισμένο» επίδομα ανεργίας και τα μεταχειρίζεται ως ληξιαρχεία και τα κλείνει μετά το τέλος του πρωινού ωραρίου, ξεχνώντας ότι τα λιμάνια εξυπηρετούν βασικές και ζωτικής σημασίας ανάγκες στο εμπόριο, τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα σε 24ωρη βάση.
«Τι επιδιώκει επιτέλους η κυβέρνηση; Να κλείσει τα λιμάνια, να μεταφέρει τα φορτία στους ανταγωνιστές τους και να τα παραδώσει απαξιωμένα ως οικόπεδα και scrap αντί πινακίου φακής στους επίδοξους αγοραστές;» αναρωτιούνται οι συνδικαλιστές.
Ε-ΝΕΤ