Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

TO KKE "APOKATEΣΤΗΣΕ" ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!

«Ο 'Αρης Βελουχιώτης έγινε θρύλος και αναδείχτηκε σε ηγετική προσωπικότητα του λαϊκού κινήματος μέσα στις συγκεκριμένες συλλογικές και ιδεολογικές δομές του ΚΚΕ»...
..υπογράμμισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του ηγετικού του ΕΛΑΣ, που έγινε στην πλατεία Λαού της Λαμίας, εκεί όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του πρωτοκαπετάνιου της Εθνικής Αντίστασης.

Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από την ευρύτερη περιοχή δήλωσαν το δικό τους «παρών» στην πολιτική αυτή εκδήλωση, ενώ, μεταξύ αυτών ήταν και η γενική γραμματέας του...

....ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του πολιτικού γραφείου Δημήτρης Κουτσούμπας και Τηλέμαχος Δημουλάς, όπως επίσης και ο βουλευτής κ. Γιώργος Μαρίνος.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Τηλέμαχος Δημουλάς, αναφερόμενος στην απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έγινε τον Ιούνη, και το σχετικό δοκίμιο Ιστορίας του κόμματος για την περίοδο 1949-68, σημείωσε πως δεν αποτελεί διόρθωση κάποιων λαθών της ηγεσίας του ΚΚΕ εκείνης της περιόδου, όπως διαδίδουν κάποιοι, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης συστηματικής μελέτης αρχειακού υλικού, συλλογικής συζήτησης σε όλο το κόμμα. 

Μιλώντας για τον ‘Αρη Βελουχιώτη τον χαρακτήρισε ως «ιστορικό ηγετικό πρόσωπο» ενώ παράλληλα προσδιόρισε τις ‘εξαιρετικές οργανωτικές και στρατιωτικές ικανότητες, που συνέβαλε σημαντικά, ως πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Δημουλάς για να συμπληρώσει πως «ο 'Αρης Βελουχιώτης έγινε θρύλος και αναδείχτηκε σε ηγετική προσωπικότητα του λαϊκού κινήματος μέσα στις συγκεκριμένες συλλογικές και ιδεολογικές δομές του ΚΚΕ».

Απαντώντας σε εκείνους που «προσπαθούν να πάρουν υπό την προστασία τους τον 'Αρη Βελουχιώτη, ως αδικημένου και διαφωνούντα με το ΚΚΕ με σκοπό να πλήξουν το κύρος του κόμματος και τις αρχές του» ο κ. Δημουλάς μνημόνευσε τη φράση του Χαριλάου Φλωράκη «Παινεύουν τους πεθαμένους, για να θάψουν τους ζωντανούς». 

Αναφερόμενος στη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον 'Αρη Βελουχιώτη συμπλήρωσε πως «δεν καταδικάστηκε η γνώμη του 'Αρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ αλλά η επιμονή του σε μια πραχτική που δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος». 

Ο ‘Αρης Βελουχιώτης, πρόσθεσε, «δεν εξέφραζε άλλη στρατηγική αντίληψη από εκείνη που είχε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Επέλεξε την ένοπλη πάλη και καταδίκασε τη συμφωνία της Βάρκιζας. Ως προς αυτό δικαιώθηκε και αυτό δεν το λέμε σήμερα για πρώτη φορά».

Παράλληλα, ο Τηλέμαχος Δημουλάς ανέγνωσε την απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΚΕ με θέμα την πολιτική αποκατάσταση του 'Αρη Βελουχιώτη σύμφωνα με την οποία δικαιώνεται πλέον ο πρώτος καπετάνιος του ΕΛΑΣ για τη θέση του που είχε πάρει για τη συμφωνία της Βάρκιζας και τη διαφωνία που είχε εκφράσει, και, σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, «θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας».

Σημείωσε ωστόσο, πως «η διαφωνία του 'Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας [..] «η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση στη Λαμία για την πολιτική αποκατάσταση του ‘Αρη Βελουχιώτη ακολουθεί τις κομματικές αποκαταστάσεις των στελεχών του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και Νίκου Βαβούδη.
 Newsit.gr