Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΚΕ:ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ....

...απολύσεις των14 εργαζομένων στην επίγεια εξυπηρέτηση στην Κέρκυρα, ενώ αριθμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί.
Tις τελευταίες ημέρες και αιφνιδιαστικά, η διοίκηση της ιδιωτικής Ολυμπιακής ανακοινώνει μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, ήδη από τη Δευτέρα, ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά και μάλιστα στη διάρκεια της βάρδιάς τους, οι απολύσεις 14 εργαζομένων στην επίγεια εξυπηρέτηση, αριθμός που δεν αποκλείεται να...
... αυξηθεί.
Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με αυτές τις απολύσεις και ζητάει την επαναπρόσληψή τους.. Το ΚΚΕ είχε εκφράσει τη συνολική αντιπαράθεση και την  αντίθεση του με την ιδιωτικοποίηση και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Είναι χρήσιμο να κρίνουν και να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, από τι έγινε μέσα απ’ αυτήν τη στρατηγική της ιδιωτικοποίσης γιατί κατά την άποψή μας, κρίνονται δύο στρατηγικές:
Από την μια η αντίληψη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΕΕ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δημιουργούν προοπτικές  για την οικονομία και για τους εργαζόμενους.
Από την άλλη η στρατηγική που λέει το ΚΚΕ ότι για τις μεταφορές χρειάζεται ένας δημόσιος, εθνικός φορέας εναέριων μεταφορών, που πραγματικά θα μπορούσε να δώσει διαφορετική προοπτική.
Την κατάσταση την βλέπουμε σήμερα, τα εισιτήρια ακριβαίνουν, οι απολύσεις αυξάνονται, οι εργασιακές σχέσεις περιορίζονται, θυμίζουν Μεσαίωνα και η ποιότητα, η ασφάλεια είναι σε πτωτική πορεία.
Πρέπει να σταματήσουν οι απολύσεις, να γίνουν προσλήψεις, να μπορέσουν οι εργαζόμενοι με βάση τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα μισθολογικά τους δικαιώματα και να μπορέσουν να προσφέρουν αυτό που πραγματικά και μπορούν και θέλουν.