Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΞΟΙ:ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟ Η...

παιδίατρος στους Παξούς

Οριστική και μόνιμη κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο νησί ζήτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Κάφυρης, που συναντήθηκε με αρμοδίους στο Υπουργείο Υγείας

ΚΑΦΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.jpg  «Το θέμα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί των Παξών, αλλά και στα Διαπόντια, θα πρέπει επιτέλους να επιλυθεί οριστικά με τη συμβολή όλων των αρμοδίων παραγόντων, δεδομένης της ελλιπούς συγκοινωνιακής σύνδεσής τους με την Κέρκυρα και της προβληματικής πρόσβασης στις δομές υγείας, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, προς αποφυγή δυσάρεστων ή ακόμα και ...
...τραγικών καταστάσεων στο μέλλον».
   Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Κάφυρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, ο οποίος κινήθηκε πρόσφατα, με επισκέψεις του στο Υπουργείο Υγείας, στην κατεύθυνση μόνιμης κάλυψης της θέσης παιδιάτρου στους Παξούς.
                                        Το ιστορικό
 «Η σύμβαση της παιδιάτρου, που καλύπτει τις ανάγκες της ειδικότητάς της στους Παξούς, έληξε την περασμένη Παρασκευή και ο κίνδυνος να μείνει χωρίς παιδίατρο το νησί ήταν ορατός», είπε ο κ. Κάφυρης, ο οποίος, μετά από επαφές με αρμοδίους στο Υπουργείο Υγείας, επιδίωξε και κατάφερε να ανανεωθεί η σύμβαση της παιδιάτρου για ένα ακόμη έτος, ενώ στόχος είναι, τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, η λύση που θα δοθεί να είναι οριστική.   
                                          Ευχαριστήρια
  «Μετά την προσωρινή (για ένα ακόμα έτος ) επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί, εξ αιτίας του κινδύνου να μείνει κενή η θέση του παιδιάτρου στο Κ.Υ. Παξών, αισθάνομαι ως κάτοικος του νησιού και Περιφερειακός Σύμβουλος, την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους θεσμικούς φορείς για την προσπάθειά τους», είπε ο κ. Κάφυρης και πρόσθεσε: 
   «Αναφέρομαι συγκεκριμένα, στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σ. Σπύρου, που με  την παρότρυνσή του ενήργησα  με στόχο την επίλυση του προβλήματος.
   Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία του σ’  αυτή την προσπάθεια, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Κ. Γρηγορόπουλο.
  Θα ήταν όμως άδικο από την πλευρά μου, να μην ευχαριστήσω δημοσίως τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος, όταν τους το ανέλυσα προσωπικά. Χωρίς τη δική τους συνδρομή και τις άμεσες ενέργειές τους, η επίλυση τους προβλήματος θα ήταν ανέφικτη.
  Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Γιακουμάκη ( Σύμβουλο του Υπουργού ), τον κ. Μπραμάκο ( Δ/ντη προσωπικού του Υπουργείου ) και την κ. Σακελαρίου ( Τμηματάρχη του Νομικού τμήματος του Υπουργείου ), οι οποίοι με δέχτηκαν με κατανόηση και θετική διάθεση στα γραφεία τους και συνέβαλλαν τα μέγιστα στη λύση που δρομολογήθηκε».