Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΙΑΟΛΕ

Η έκκληση του λιμενικού προς τον καπετάνιο εκτονώνει τους Ιταλούς

Με τη φράση «Γύρνα πίσω στο πλοίο, διάολε!», κυκλοφόρισαν μπλουζάκια με μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία. Τα λόγια αυτά είναι η έκκληση που απηύθυνε ο διοικητής του λιμενικού στο Λιβόρνο, Ντε Φάλκο προς το «μοιραίο» καπετάνιο του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο. 

 Το «Γύρνα πίσω στο πλοίο, διάολε» σκέφτηκε η ιταλική εταιρία, αποτελεί μια καλή αναλογία με την οικονομική κρίση και δηλώνει ότι με τα μπλουζάκια θέλει να εμπνεύσει τους Ιταλούς να...
... σώσουν τη χώρα τους.

Οι Ιταλοί έχουν ηρωοποίηση τον διοικητή του λιμενικού  Γκρεγκόριο Ντε Φάλκο για την οργισμένη αντίδρασή του απέναντι στον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου που εγκατέλειπε το πλοίο.

«Άκου Σκετίνο, εσύ μπορεί να σώθηκες από τη θάλασσα, αλλά θα σου.... ειλικρινά θα το πληρώσεις! Θα σου κάνω κακό! Πήγαινε τώρα επάνω!» είναι μερικές από τις φράσεις που είπε ο εξοργισμένος λιμενικός στον καπετάνιο του πλοίου.

Η φράση «Γύρνα πίσω στο πλοίο, διάολε» έχει γίνει σύνθημα στο Facebook, στο Twitter, ενώ ο ιδιοκτήτης της διαδικτυακής εταιρείας Lipsiasoft που κατασκευάζει τα μπλουζάκια δηλώνει ότι αυτά σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, τόσο στην Ιταλία, όσο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρ.Σκετίνο θεωρείται υπεύθυνος για το ναυάγιο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13 άτομα και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου.
ΤαΝεα ONLINE