Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΧΙΟΝΙΑ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ανεβαίνει λίγο το θερμόμετρο στις επόμενες ημέρες για να “ξαναβουτήξει” στα μέσα της εβδομάδας.
Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία υα παρουσιάσεει άνοδο.

Πιο αναλυτικά

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα δυτικά νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ...

...μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -02 έως 13 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, 'Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που τη νύχτα προς την τρίτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και στα νότια δυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ηπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και στην ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιότερα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μηδέν έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με λίγες τοπικές βροχές. Τη νύχτα προς την Τρίτη οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα βροχής αργά τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι λίγες τοπικές νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά απο το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία κα κυμανθεί απο μηδέν έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Τρίτη 24-01-2012

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 25-01-2012


Στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγιδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 5 με 7 που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Πέμπτη 26-01-2012

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας .Τα φαινόμενα τοπικά στα ανατολικά και νότια πιθανόν να είναι έντονα. Από το απόγευμα σταδιακή ύφεση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 27-01-2012

Στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις νότιες νησιωτικές περιοχές και γρήγορη βελτίωση. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Σάββατο 28-01-2012 

Στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια χαμηλά επίπεδα.
 Newsit.gr