Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΓΙΑ....


  ...ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Π.Σ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Παράταξης
«Επτανησιακή Αναγέννηση»


                                                                                         Kύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη διάβασα την απαντητική επιστολή σας, ενός Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου και μάλιστα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, με το οποίο αφενός μεν κάνετε κριτική στον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου διότι δεν σας έχει στελεχώσει με προσωπικό το Γραφείο σας και αφετέρου συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο ότι θα συνεχίσετε να παρανομείτε, να παραβιάζετε...
... τον Νόμο και τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΣΙΝ, και να μη γράφετε, ως είσθε υποχρεωμένοι από τον Νόμο και τον Κανονισμό, στην Ημερήσια Διάταξη και από ένα θέμα που προτείνει η κάθε παράταξη και μάλιστα σε σειρά να συζητηθεί, και εάν δεν προλάβει να συζητηθεί να αναγράφεται σε κάθε επόμενη, από τα πρώτα, ώστε να συζητείται, τουλάχιστον στην αμέσως επόμενη  και να κάνετε ότι  θέλετε λές και το Συμβούλιο είναι χωράφι σας.
    Την ευθύνη εγγραφής των θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης την έχετε από κοινού με τον Περιφερειάρχη.
  Εάν δεν έχετε αίσθηση των καθηκόντων σας, των υποχρεώσεών σας απέναντι στο νόμο και τον Κανονισμό και των νομικών και πολιτικών συνεπειών των πράξεών σας και των παραλείψεών σας, να μας το δηλώσετε εγγράφως για να σας απαλλάξουμε λόγω κουφότητας.
           Όλες αυτές τις παρανομίες και μεθοδεύσεις όμως εσείς, ο κ. Σκούρτης και ο κ. Σπύρου δεν τις διαπράξατε   από έλλειψη προσωπικού ούτε από ανεπάρκεια ούτε από αμέλεια, αλλά από δόλο επειδή δεν θέλετε  να εμφανίζονται στον Επτανησιακό Λαό και να συζητούνται στο Συμβούλιο οι δημιουργικές θέσεις και προτάσεις μας, οι οποίες θα προωθήσουν τα συμφέροντα των Νησιών μας και προσπαθείτε για μικροκομματικούς λόγους, συμπεριφερόμενοι, (πέραν των παρανομιών σας) όχι με  αρχοντιά, όπως αρμόζει στα αξιώματά σας, αλλά με κουτοχωριάτικο-κουτοπόνηρο τρόπο, για να μας φιμώσετε.
  Δεν έχετε γράψει μέχρι σήμερα προς συζήτηση τα εξής θέματα που ζητήσαμε και είχατε υποχρέωση (από ένα σε κάθε συνεδρίαση) να αναγράψετε:





  « 1. Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις Περιφέρειες του VEΝΕΤO (Περιφέρεια Βενετίας), και των Νησιωτικών Συμπλεγμάτων – Περιφερειών των ΒΑΛΕΑΡΙΔΩΝ
 ( Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα ), των ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και των ΑΖΟΡΩΝ και σε δεύτερο στάδιο της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Σικελίας.
 2. Να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως ημερομηνία μνήμης η14η Σεπτεμβρίου, ημέρα βομβαρδισμού και καταστροφής των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου το Σεπτέμβρη του 1943 από τους Γερμανούς του Χίτλερ, παράλληλα να διεξάγονται εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας, και έκδοση σχετικών λευκωμάτων.

   3. Να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως ημερομηνία μνήμης η 11η Αυγούστου, ημέρα καταστροφής των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλλονίας, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953  και  παράλληλα να διεξάγονται εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας, και έκδοση σχετικών λευκωμάτων.

   4. Απόφαση – ψήφισμα να αποδοθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το πανέμορφο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος που έκλεισε η Μνημονιακή Κυβέρνηση, και βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας και να εγκατασταθεί  εκεί η Διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
   5. Συζήτηση και Ψήφισμα για το στατικό πρόβλημα στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Κουλίνας.
  6.Πορεία και αίτια καθυστέρησης του ζωτικού έργου ύδρευσης των Νησιών της Κέρκυρας και Παξών από τα  Φράγματα.»

 Με βάση τον Νόμο (άρθρο 170 παρ.3 του Νόμου 3852/2010) «Τα πρακτικά επικυρώνονται στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου». Κατά συνέπεια αύριο πρέπει να φέρετε προς επικύρωση τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκέμβρη 2011, διαφορετικά είναι οι αποφάσεις ακυρώσιμες, όπως καλόπιστα τόσον ο κ.Φόρτες όσο και εγώ σας έχουμε προειδοποιήσει δεκάδες φορές και διαπράτετε και πειθαρχικό αδίκημα.
  Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις μας συνεχίσατε και συνεχίζετε να παρανομείτε και να μας φιμώνετε.
 Είσθε πλέον συνυπαίτιοι και πολιτικά και νομικά.
 
 Η προσφυγή μας στα Δικαστήρια για  τις παρανομίες σας και την ακύρωση των αποφάσεων του Συμβουλίου, όταν δεν αναγράφετε τα θέματα που έχουμε ζητήσει, γίνεται από  αποκλειστικά δική σας ευθύνη.