Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!


   Η πρόταση απλή και ξεκάθαρη: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!                                                                                            
                                                                                           Tου Χρυσόστομου Μπούκα                                                                                                                                                                                                                                                        
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος σαφές: μνημόνιο ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Κάθε κόμμα και πολιτικός σχηματισμός να στηρίξει τις θέσεις και απόψεις του και να διεξαχθεί δημοψήφισμα, ώστε ο ίδιος ο Λαός συνειδητά, ψύχραιμα και ενημερωμένος για όλες τις απόψεις και τις...
... συνέπειες για το ένα ή το άλλο, να αποφασίσει για το μέλλον του.
Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ψηφίζεται ή όχι στο Εθνικό Κοινοβούλιο το νέο μνημόνιο και πορευόμαστε ανάλογα.
Είναι βέβαιο ότι θα ασκηθεί τεράστια πίεση από τους δανειστές και τους εγχώριους τρομολάγνους με διάφορες προφάσεις η αποφυγή του ύψιστου δημοκρατικού μας δικαιώματος να διαβουλευόμαστε ως κράτος και να αποφασίζουμε ως πολίτες για την τύχη μας.
Η αστική μας δημοκρατία προβλέπει σαν κανόνα ύπαρξης και λειτουργίας της την αρχή της πλειοψηφίας. Ας πορευτούμε λοιπόν στο μέλλον για ένα τόσο υψίστης κρισιμότητας θέμα με την απόφαση συνολικά του Ελληνικού Λαού. Είμαστε -ακόμα(;)- κυρίαρχο κράτος και αποφασίζουμε διαβουλευόμενοι για το μέλλον μας.
Να σταματήσει η αμφισβήτηση, ο λαϊκισμός, οι θεωρίες, η συνομωσιολογία, οι ακρότητες και ο τρόμος από την μία ή την άλλη πλευρά. Ας κλείσει δημοκρατικά το θέμα της απόφασης, ώστε να προχωρήσουμε με όσες πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις μας έχουν απομείνει προς μία κατεύθυνση.
Τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο του Ελληνικού Λαού στις ερχόμενες εκλογές ας παρουσιάσουν το σχέδιό τους για την πορεία της χώρας και του έθνους, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Εδώ που φθάσαμε δεν υπάρχει πιο καθαρή και δημοκρατική λύση.
Διαφορετικά, κάθε κυβέρνηση θα αμφισβητείται από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής της με διάφορες αλχημείες προσθέσεων, αφαιρέσεων, πολλαπλασιασμού και διαιρέσεων που μαθηματικά θα οδηγεί την κοινωνία μας στην διάλυση και την αποσύνθεση.
Επομένως καθαρά και ξάστερα: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!