Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

"ΤΟΝ ΕΚΔΙΘΚΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΔΕΡΝΕ"....


Στην κακομεταχείριση, στην πίεση και στην ενδοοικογενειακή βία απέδωσε η πρεσβυτέρα (κατά κόσμον Θοδώρα), κατά την απολογία της, τους λόγους που την έκαναν να συμμετάσχει στην εν ψυχρώ εκτέλεση του συζύγου της την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr.

Σοκαρισμένη, νιώθοντας τα περιθώρια να στενεύουν, έκατσε απέναντι από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και άρχισε να ξεδιπλώνει το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης γύρω από το «στήσιμο» και τη δολοφονία του επί χρόνια συζύγου της (σ.σ. τον γνώριζε από τότε που ήταν 13 ετών).

«Δεν άντεχα άλλο»

Ξεκινώντας την απολογία της, ισχυρίστηκε ότι τα κίνητρα που την ώθησαν να συμμετάσχει στη δολοφονία του ιερέα ήταν η κακομεταχείριση που δεχόταν από τον σύντροφό της, ο οποίος φέρεται να βιαιοπραγούσε εναντίον της και να της ασκούσε έντονη ψυχολογική πίεση.

Μάλιστα, ανέφερε ότι για την επιθετική συμπεριφορά του ιερέα απέναντί της γνώριζαν και κάποιοι κάτοικοι του χωριού που έμεναν.

Τον εραστή και συνεργάτη της στην αποτρόπαια δολοφονία τον γνώρισε, όπως είπε, μέσω ενός κοινού φίλου, ενώ εξήγησε ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις μαζί του τον τελευταίο χρόνο. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο εκμυστηρευόταν όσα βίωνε στο οικογενειακό της περιβάλλον, ζητώντας βοήθεια και στήριξη. «Στήριξη», η οποία δεν άργησε να έρθει…



 Διαφέρουν οι απολογίες

Η ενέδρα θανάτου είχε στηθεί. Το σχέδιο, σύμφωνα με την απολογία της 44χρονης, έλεγε ότι, όταν θα πλησίαζε με τον σύζυγό της κοντά στη διασταύρωση των Κρεστένων (και αφού πρώτα θα είχε ειδοποιήσει με μήνυμα τον συνεργό της), θα ζητούσε να κάνουν στάση για να ικανοποιήσει τις φυσικές της ανάγκες.

Όταν θα απομακρυνόταν από το σημείο, εκείνος θα έβγαινε από την κρυψώνα του και θα τον εκτελούσε. Όπως και έγινε.

Όσον αφορά στην ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας, το τοπίο εμφανίζεται να είναι ομιχλώδες, καθώς οι απολογίες της 44χρονης και του 41χρονου δεν ακολουθούν «κοινή γραμμή».

Εκείνη ισχυρίζεται ότι για τη δολοφονία του συζύγου της φταίει ο συνεργός της, αφού, όπως λέει, την πίεζε λέγοντάς της: «Φέρ' τον στο ραντεβού και όλα θα τα κάνω εγώ. Εσύ δεν θα κάνεις τίποτα».
Από τη μεριά του, ο 41χρονος ομολογεί την πράξη του, αλλά υποστηρίζει ότι εκείνη τον έβαλε να σκοτώσει τον σύζυγό της, ασκώντας του τεράστια πίεση.
Την «πρόδωσαν» τα λόγια της 

Η σκηνή του εγκλήματος, συγκρινόμενη με την κατάθεση της «πρεσβυτέρας», ήταν αυτή που οδήγησε τους άνδρες της Ασφάλειας Πύργου στην υποψία ότι δεν πρόκειται για απόπειρα ληστείας αλλά για προσχεδιασμένο και οργανωμένο έγκλημα.

«Η σκηνή του εγκλήματος μίλησε από μόνη της. Δεν ταίριαζε καθόλου με τα λεγόμενά της. Ήταν η μέρα με τη νύχτα» αναφέρει στη zougla.gr ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας. 

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις και τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Πέρα από τον 41χρονο, η «πρεσβυτέρα» εμφανίζεται, σύμφωνα με «πηγές», να διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις και με άλλους άνδρες. Μάλιστα, πριν από τη γνωριμία της με τον 41χρονο, πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρούσε σχέσεις με έναν άνδρα ο οποίος ήταν φίλος του ιερέα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τόσο ο δολοφόνος του ιερέα όσο και άνθρωποι με τους οποίους διατηρούσε σχέσεις η παπαδιά στο παρελθόν σχετίζονται με απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία γίνονταν προκειμένου να εκφοβίσουν τον 52χρονο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο ιερέας είχε κάνει στο παρελθόν καταγγελία στο τοπικό τμήμα της περιοχής του για τα… μυστηριώδη τηλεφωνήματα που δεχόταν.

zougla.gr.