Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

...ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστρατήγου Χρήστου Κονταρίδη
Προβολή φωτογραφίας σε μήνυμαΣτην πρόκληση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστρατήγου Χρήστου Κονταρίδη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή, ανταποκρίθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» και στην Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται σήμερα (13.11.2013) σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας στο κτήριο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε πολίτες της Κέρκυρας έως και την Παρασκευή (15.11.2013) και το Σάββατο (16.11.2013) θα μεταβούν στο ακριτικό νησί Μαθράκι για να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού.
Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης  που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιωάννης Τρεπεκλής ανέφερε: «Οφείλω να ευχαριστήσω τον Στρατηγό κ. Κονταρίδη για την πρωτοβουλία, γιατί ήταν δική του και της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα να έχουμε τη χαρά για τρεις μέρες στο νησί μας γιατρούς σε υψηλό επίπεδο με μηχανήματα τα οποία μπορούν να κάνουν ποιοτικές εξετάσεις. Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν στο χώρο του ΚΑΠΗ και να είναι σίγουροι ότι η επιστημονική δουλεία από τους γιατρούς είναι σε υψηλό επίπεδο στο νησί της Κέρκυρας και έτσι και εμείς αλλά κυρίως οι επισκέπτες μας, οι οποίοι επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους για διακοπές νιώθουν ασφαλείς. Στρατηγέ θέλω να σας ευχαριστήσω και βλέπω και ένα άλλο πρόσωπο, μία άλλη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και σε σας προσωπικά με τους συνεργάτες σας στο νησί μας, που είναι οι κοινωνικές δράσεις και ο κοινωνικός προσανατολισμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και της Περιφερειακής Διοίκησης, θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό δημόσια εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και τον συμπολιτών μας».

Ο Υποστράτηγος Χρήστος Κονταρίδης ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμαρχε, είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου, είναι ένα έργο το οποίο είναι αξιέπαινο και ενάρετο, ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση στην πρότασή μας για την δημιουργία της επιτροπής που ήρθε εδώ για να εξετάσει τους κατοίκους της Κέρκυρας και εύχομαι συνεχώς να έχουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιες συνεργασίες μαζί με τον Δήμο της Κέρκυρας».