Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

SWINGING:Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Photo illustration by Anna Faltermeier
Ακούγεται περίεργο, αντίθετο στα ελληνικά δεδομένα, τις ηθικές αξίες και τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Αλλά δυστυχώς, είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Και μάλιστα στην Αθήνα υπάρχει ένα τετοιο club, οπού οι θαμώνες του οποίου συνεχώς αυξάνονται
Το παράδοξο αυτό φαινόμενο της ανταλλαγής συντρόφων ανάμεσα στα ζευγάρια ήρθε από την Αμερική και φυσικά από ότι φαίνεται έχει απήχηση και στην χώρα μας αφού αρκετά ζευγάρια όπως υποστηρίζουν, αντί να στραφούν σε τρίτα πρόσωπα και να κρύβονται από τον σύντροφό τους, προτιμούν να ανταλλάσουν τους συντρόφους, μπροστά στα μάτια τους εντελώς φυσικά  και με την «ευχή» τους.
Στο διαδίκτυο υπάρχει ειδικό site, όπου μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στα προφίλ άλλων ζευγαριών και να γνωρίσει έτσι ζευγάρια με το ίδιο ενδιαφέρων.
Για όσους είναι της παλιάς σχολής και θέλουν το κλασικό face2face, στην Αθήνα υπάρχει swing club  και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο υποδέχεται ζευγάρια με κοινές πεποιθήσεις γύρω από το θέμα του σεξ. Εκεί τα ζευγάρια πηγαίνουν για να...
... γνωριστούν, να πιούν ένα ποτό, να χορέψουν και να διασκεδάσουν. Και μετά, ό,τι ήθελε προκύψει. Βασικός, κανόνας για να επιτραπεί σε κάποιον η είσοδος είναι να συνοδεύεται από τη σύντροφό του, άνδρες μόνοι τους δεν μπορούν να περάσουν.
Όλοι οι καλοί χωράνε
Η διαδικασία είναι απλή τα ζευγάρια συναντιούνται πίνουν τον καφέ τους το ποτό τους και μετά αφού το αποφασίσουν από κοινού καταλήγουν κάπου και οι τέσσερις για την ερωτική συνεύρεση. Το σχήμα συνήθως αποτελείται από δυο ζευγάρια δύο άντρες και δύο γυναίκες ή τρεις γυναίκες και ένας άντρας. Απαγορεύονται  δια ροπάλου οι τρεις άντρες και η μία γυναίκα. Πάνω από όλα σεβασμός…
Οι υποστηρικτές του Swinging ισχυρίζονται ότι η εναλλαγή συντρόφων ενισχύει την ερωτική επιθυμία και τονώνει τη σεξουαλική σχέση του ζευγαριού. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να δοκιμάσει το swinging θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή καθόλου βάσεις. Το πρόβλημα της σεξουαλικής ζήλιας θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί, διαφορετικά αντί να λυθούν, θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Ομερτά

Και φυσικά υπάρχει κώδικας τιμής ανάμεσα στους swingers. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε αυτό το χωρίς όρια παιχνίδι σεξ υπάρχουν κανόνες και απαράβατοι όροι. Ό,τι συμβεί γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του ζευγαριού και κανείς δεν παραβαίνει τον κανόνα να συνευρεθεί από μόνος του με άλλον σύντροφο στα κρυφά. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει «ΟΧΙ» για οποιονδήποτε λόγο, οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και στη μέση μιας στενής επαφής. Επίσης αν κάποιος από τους δύο νιώσει άσχημα ή δε θέλει να «ανταλλάξει» και να «ανταλλαχτεί»  τότε το παιχνίδι σταματά.

ΠΗΓΗ:GOVASTILETO.GR