Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΣΟΦΙΑ ΛΙΒΕΡΗ
Πρόεδρος ΕΚΚ
Η Δημοκρατία καταστέλλεται για μία ακόμη φορά και η ελεύθερη έκφραση φιμώνεται. Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η απολυταρχική εντός των τειχών και υποτελής εκτός των συνόρων συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική  ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου.
Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο σε Δημοκρατική χώρα και σε καιρό ειρήνης να εισβάλλουν δυνάμεις καταστολής σε κτίριο ραδιοτηλεόρασης. Ακόμα και στη νέα «δημόσια» τηλεόραση οι εργαζόμενοι μπαινοβγαίνουν στα στούντιο επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους σε αστυνομικές δυνάμεις.
Από τη πρώτη στιγμή της εισβολής δεκάδες συναγωνιστών συγκεντρώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο. Ώρα με την ώρα ο κόσμος που αγανακτεί, αντιστέκεται και διαμαρτύρεται, πυκνώνει.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να κάνει δική του υπόθεση το δικαίωμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και να ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να συνεχίσει να αγωνίζεται με σκοπό την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που συνεχώς μας επιβάλλει αυτή η αυταρχική κυβέρνηση.