Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α

Εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία, με οσμή τρομοκρατίας, των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής (Pics+Vid)

Η επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο κάνει τον γύρο του κόσμου με δημοσιεύματα και τηλεγραφήματα από πρακτορεία ειδήσεων.
Το πρακτορείο Reuters μιλά για επίθεση έπειτα από την προσπάθεια να διαλύσει η κυβέρνηση το κόμμα, ύστερα από την επίθεση του Γιώργου Ρουπακιά.

"Το κόμμα βγήκε από την αφάνεια με μία ατζέντα κατά των μεταναστών και ενάντια στα μέτρα λιτότητας καταφέρνοντας να μπει στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά. Η σημαία της ΧΑ διαθέτει ένα έμβλημα που παραπέμπει στη σβάστικα, με τον αρχηγό της, που αρνείται ότι το Ολοκαύτωμα έλαβε χώρα, να υποστηρίζει ότι δεν είναι νεοναζί", αναφέρει το πρακτορείο.


Δύο άνδρες πυροβολήθηκαν έξω από τα γραφεία του "εμπνευσμένου από τους Ναζί" κόμματος της Χρυσής Αυγής και θεωρούνται νεκροί, αναφέρει το Associated Press.

 

 RT @RT_com 

  • Επαληθευμένος λογαριασμός
RT (Russia Today) is a global news channel broadcasting from Moscow and Washington studios to over 100 countries around the globe.

Deadly shooting outside Greek far-right’s office http://f24.my/1aOgEGI 

Deadly drive-by-shooting outside Golden Dawn offices http://huff.to/1dyKzVJ 



Οι New York Times σε ρεπορτάζ αναφέρουν τα εξής: "Ένοπλοι σε μια μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν ένα τρίτο την Παρασκευή το βράδυ έξω από τα γραφεία του νεο-φασιστικό κόμματος Χρυσή Αυγή, σε βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ το κόμμα κάνει λόγο για υποκινούμενη επίθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά".
Το άρθρο της Daily Telegraph έχει τίτλο: "Μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα μέλη της ΧΑ πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση, με τους δράστες να επιβαίνουν σε μηχανή, ενώ η επίθεση χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική.
Η γαλλική Figaro επεσημαίνει επίσης τη χρονική συγκυρία και υπογράμμιζε ότι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ήδη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ο αρχηγός βρίσκεται στη φυλακή.
Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel σημειωνόταν πως πυροβολήθηκαν δύο μέλη του νεοναζιστικού κόμματος μπροστά σε γραφεία τους στην Αθήνα και πως παραμένει ασαφές αν το περιστατικό έχει πολιτικό υπόβαθρο.

Πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική εκδοχή της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera είναι η εν ψυχρώ δολοφονία των μελών της ΧΑ.
"Αυξάνεται η πολιτική ένταση στην Ελλάδα: τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Αθήνα έξω από την έδρα του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή", αναφέρει το δημοσίευμα
Πηγή:Νews247.gr