Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ....

…επιχείρηση   μεταφορά της έδρας της Γ’ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.
Προβολή φωτογραφίας σε μήνυμαΗ κυβερνητική προσπάθεια αποψίλωσης του νησιού της Κέρκυρας από δημόσιες υπηρεσίες, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, επιχειρείται η μεταφορά της έδρας της Γ’ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία καλύπτει τους Νομούς Ζακύνθου,  Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Το υπουργείο επικαλείται ως επιχείρημα το υψηλό ενοίκιο που...
...καταβάλλεται στο ιδιωτικό κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα η υπηρεσία. Αυτό, όμως, καταρρίπτεται, καθώς η διοίκηση του ΟΛΚΕ έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να διαθέσει 4 ή και 5 γραφεία στον α’ όροφο του κτιρίου του Επιβατικού Σταθμού για τη στέγαση της Γ’ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα διατήρησης της έδρας της Γ’ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στην Κέρκυρα. Παράλληλα, θα θέσει στον κ. Υπουργό και τα σοβαρά ασφαλιστικά και μισθολογικά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και το θέμα της πλήρους αποδυνάμωσης του στόλου του Λιμενικού Σώματος στην Κέρκυρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπηρεσία διαθέτει, πλέον, μόνον ένα σκάφος, και μάλιστα ναυαγοσωστικό. Αυτό σημαίνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στα επιχειρησιακά της καθήκοντα, αλλά και στο έργο της διακομιδής ασθενών, και υποχρεώνεται να ζητά συνδρομή από όμορες περιοχές.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Νομός της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένων των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, είναι εγκαταλελειμμένος, και μάλιστα σε τομείς άκρως σημαντικούς για τους κατοίκους του, όπως είναι η Υγεία. Η εγκατάλειψη, με τις ασκούμενες πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης, επιδεινώνεται. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.