Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΟΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ κ. J.ΗΑΗΝ

Την Δευτέρα 4/11, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης επισκέφτηκε τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας του Επιτρόπου της Ε.Ε. κ. Johannes Hahn. Ο βουλευτής έθεσε στον κ. Επίτροπο τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του απερχόμενου και επερχόμενου ΕΣΠΑ και ειδικότερα το μεγάλο πρόβλημα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε γιατί η...
... ΠΙΝ “παρέλειψε” να καλέσει εκπροσώπους της Αριστεράς, και ειδικότερα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, τόσο στην Ημερίδα που διοργανώθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία, όσο και στις συμπληρωματικές επισκέψεις στους χώρους της Περιφέρειας και του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Ο βουλευτής εξέφρασε προς τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου την δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την ‘‘παράλειψη’’.

Στη σύντομη συζήτησή του με τον Επίτροπο της Ε.Ε., ο Στέφανος Σαμοΐλης τόνισε ότι οι δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς διαχείρισης δημόσιων πόρων και αγαθών, αποτελούν μια πολιτική επιζήμια, τόσο για τον έλληνα πολίτη όσο και για το ελληνικό κράτος. Υπενθύμισε δε ότι, κυρίως οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, κρίνονται η μια μετά την άλλη (Ιαματικά Λουτρά, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε προς τον κ. Επίτροπο την πλήρη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις μνημονιακές πολιτικές, που αυτή τη στιγμή ασκεί η Ε.Ε. και η δικομματική κυβέρνηση στη χώρα μας, τονίζοντας πως αυτές δεν συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας για την επίτευξη της παραγωγικής της ανασυγκρότησης. Επίσης αναφέρθηκε στην κακή διαχείριση των διαρθρωτικών πόρων και στην έλλειψη σωστού στρατηγικού σχεδιασμού από πλευράς ΠΙΝ.

Για το θέμα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ο Στέφανος Σαμοΐλης ανέπτυξε συνοπτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη σωστή και μεθοδευμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ανησυχίες του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κέρκυρα. Δεσμεύτηκε, τέλος, να προβεί σε επιπρόσθετες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν χρήσιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Δεσμεύτηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, να οργανώσει ημερίδα αποκλειστικά με τις προτάσεις του κόμματος, επί των ΧΥΤΑ των ΧΥΤΥ, των βιολογικών καθαρισμών, των μέτρων πρόληψης στην πηγή και την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.