Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ....

…στην ονομαστική εορτή του αρχιεπισκόπου!



Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες ο μουφτής από τα κατεχόμενα ευχήθηκε χρόνια πολλά στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την ονομαστική του εορτή.
Μάλιστα ο μουφτής Ταλίπ Αταλάϊ έκανε μια συμβολική κίνηση και ατντί τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας, μετέβη ο ίδιος σήμερα από τα κατεχόμενα στην ιερά Αρχιεπισκοπή.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι «ως θρησκευτικοί ηγέτες είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί για να φέρουμε την ειρήνη σε αυτό το νησί».
Η συνεργασία των θρησκευτικών ηγετών μπορεί να παίξει ρόλο στην διαμόρφωση εποικοδομητικού κλίματος μέσα στον λαό σε ότι αφορά την αποδοχή μιας συμφωνίας για λύση του κυπριακού, όταν καταλήξουν σε αυτή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου.
Ο μουφτής συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή του ΕΒΚΑΦ (Ίδρυμα διαχείρισης μουσουλμανικών Βακουφίων) και ιμάμηδες. Παρών ήταν ο πρέσβης της Σουηδίας Κλας Γκιέρου.
Ο μέγας μουφτής επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της προόδου που επιτεύχθηκε στις 16 Οκτωβρίου, με την επίσκεψη του Επισκόπου Χριστόφορου στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στην Καρπασία, ενώ δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με το μέγα μουφτή στη νεκρή ζώνη από όπου πέρασαν στην ελεύθερη Λευκωσία και στη συνέχεια επισκέφθηκαν και το Τέμενος Χαλά Σουλτάν, στη Λάρνακα.
Πηγή: New Post-inews