Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ!

Βασικό αίτημα ο καθορισμός και συνάμα ο εξορθολογισμός των δρομολογίων των πορθμείων της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα
P7220100-Optimized.jpg Στα προβλήματα που αφορούν στα δρομολόγια των πορθμείων στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, αναφέρθηκαν – σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου – ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Ο Άγιος Σπυρίδων», Βασίλης Πιτικάρης, ο Γ.Γ. Χριστόδουλος Προσαλένδης και το μέλος, Νίκος Κροκίδης.

   Σύμφωνα με τη διοίκηση του Σωματείου, δεν...
... έχουν καθοριστεί ακόμη τα δρομολόγια της γραμμής για την τρέχουσα χρονιά, παρά τις συνεχείς συσκέψεις που έχουν γίνει για το θέμα, οι εμπλεκόμενοι (Κοινοπραξία και οι δυο άλλες εταιρείες ιδιοκτήτριες των πορθμείων) δεν έχουν καταλήξει σε πρόταση που πρέπει να κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

   Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας, τόνισαν οι ναυτεργάτες, είναι αφενός να μην υπάρχει ο βασικός κορμός των δρομολογίων προς γνώση των επιβατών, αφετέρου να μην εξυπηρετείται επαρκώς η γραμμή και να εκφράζεται σε αυτούς καθημερινή δυσαρέσκεια από τους επιβάτες.
  Επίσης, οι ναυτεργάτες αναφέρθηκαν και σε άλλα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά από την έλλειψη οργάνωσης, διευκόλυνσης επιβατών και γενικότερα ποιοτικής μετακίνησης, τονίζοντας ότι η τουριστική Κέρκυρα θα πρέπει να εμφανίζει καλή εικόνα στο λιμάνι, άριστη εξυπηρέτηση και σύγχρονες μεταφορές.
 Αυτό που πρότειναν στον Περιφερειάρχη οι ναυτεργάτες, είναι να οργανωθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ι.Ν. ή του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, έτσι ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, να γίνει, μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο καθορισμός των δρομολογίων για όλο το έτος και να ρυθμιστούν εκκρεμότητες που δυσκολεύουν τη μετακίνηση επιβατών και οχημάτων.
 Ο κ. Περιφερειάρχης συμφώνησε με την πρόταση και αναμένεται σύντομα να οργανωθεί η σύσκεψη αυτή.          

Στην φωτο πό αριστερά: Ο Χριστόδουλος Προσαλένδης, Γ. Γ. του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, ο Νίκος Κροκίδης, μέλος, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπυρίδων Σπύρου και ο Πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Πιτικάρης.