Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ !

Γιάννενα: Μεγάλη φωτιά κοντά στην πόλη και το νοσοκομείο - Στις φλόγες και η Μεσσηνία!
Για ακόμα μία ημέρα, οι πυροσβέστες τρέχουν και δεν προλαβαίνουν τα πύρινα μέτωπα...
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Ασβεστοχωρίου και Νεοχωρόπουλου, κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, την Πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χωρίς μέχρι τώρα να απειληθούν σοβαρά κατοικημένες περιοχές. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή του Ασβεστοχωρίου, πιθανότατα από...

... κτηνοτρόφους που ήθελαν να κάψουν τα ξερά χόρτα στα χωράφια τους. Με ανέμους 4,5 - 5 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά ταχύτατα πήρε μεγάλη έκταση και επεκτάθηκε με μεγάλο μέτωπο σε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τώρα καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και θάμνους. 

Γρήγορα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στην συνέχεια τρία αεροσκάφη «Καναντέρ» που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Το ευτύχημα είναι ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την λίμνη, από την οποία τα αεροσκάφη ανεφοδιάζονται γρήγορα με νερό.

Ένα μέτωπο φωτιάς κινήθηκε και προς σπίτια στο Νεοχωρόπουλο, αλλά ανακόπηκε από πυροσβέστες και κατοίκους. Επίσης ανακόπηκε και ένα δεύτερο μέτωπο προς την Πανεπιστημιούπολη και το Νοσοκομείο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου, αναπτύχθηκαν στη χωματερή της Δουρούτης για να μην επεκταθεί εκεί το πύρινο μέτωπο, οπότε το σβήσιμό της θα ήταν πολύ δύσκολο

Φωτιά και στην Μεσσηνία 
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Καρνάσι του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13.00. Η πυρκαγιά καίει θαμνώδη και καλλιεργήσιμη έκταση, η οποία στο παρελθόν έχει ξανακαεί.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από το Μελιγαλά και την Καλαμάτα, προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος πέντε αεροσκάφη, δύο καναντέρ και τρία πεζετέλ
NEWSIT.GR