Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ THΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κατηγορηματικά αντίθετος με την προοπτική συνένωσης των Δ.Σ. του Γενικού και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος απευθύνθηκε στους εργαζόμενους κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, ανταποκρινόμενος σε ...

...σχετική πρόσκληση.

EPISKECH CYXIATREIO.jpgΟ κ. Γκίκας κατά την σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Σπύρο Πουλή για την πρόσκληση, ανέφερε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων γιατί πιστεύει απόλυτα ότι μια τέτοια εξέλιξη, «θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο Νομό μας, θα συρρικνώσει τις δράσεις  και τις δραστηριότητες των διαφόρων δομών της ψυχικής υγείας, οι οποίες επιτελούν συνολικά ένα σπουδαίο έργο». Τόνισε ότι «το οικοδόμημα που κτίστηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Κέρκυρα, είναι ίσως το μοναδικό ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που απέδωσε και αποδίδει καρπούς και είναι λυπηρό να δρομολογείται ουσιαστικά, η απαξίωσή του από την παρούσα κυβέρνηση».

Σημείωσε την δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου για την δημιουργία ενός «διάδοχου σχήματος» το οποίο θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των δράσεων του Ιδρύματος και ανέφερε ότι «η Κέρκυρα δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση», ενώ υπογράμμισε ότι «η συζήτηση για την συγχώνευση γίνεται όταν το επίπεδο της ψυχικής υγείας στην Κέρκυρα είναι υψηλό και μάλιστα ορισμένες Δομές όπως οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης της Κέρκυρας, αποτελούν πρότυπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος ο κ. Γκίκας, επικαλούμενος σχετική ρήση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού των Οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται, ανέφερε «ελπίζω ότι πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις να μην κρύβονται απολύσεις συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων, γιατί θα είναι άδικο και απαράδεκτο.»

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και προς τοπικά ΜΜΕ.