Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι.Ν ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ

 Που σχημάτισαν ουρά χιλιομέτρων έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σήμερα στις 12 το μεσημέρι
Ψήφισμα υποστήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Κέρκυρας από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
 Να μην απελευθερωθεί το επάγγελμά τους στην Κέρκυρα
Την πολιτική στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μη γίνει η ...
...απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ζήτησαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, οι διοικήσεις του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης» και η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί Υπαίθρου Κέρκυρας «Ο Άγιος Σπυρίδων».

P7190092-Optimized.jpg   Οι ιδιοκτήτες ταξί έφτασαν στην Περιφέρεια με τα αυτοκίνητά τους, αποκλείοντας προσωρινά το κτήριο, ωστόσο στην επικοινωνία που είχαν λίγο μετά με τον Περιφερειάρχη εξέφρασαν την αγωνία τους για την εφαρμογή της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, που προωθεί η Κυβέρνηση χωρίς, όπως τόνισαν, να ληφθεί υπόψη κανένα κριτήριο και χωρίς να επιβάλλεται το μέτρο αυτό από την Ε.Ε. 
   Σε μια Κέρκυρα, όπου η τουριστική περίοδος έχει περιοριστεί, δραματικά, ανέφεραν οι πρόεδροι των σωματείων, που υπάρχει μεγάλος αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων, τακτική υπεραστική και αστική συγκοινωνία, η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα σημάνει μαρασμό και θα τεθεί ταφόπλακα στην προσπάθεια επιβίωσής τους.

   Επίσης, αυτό που σημείωσαν οι ιδιοκτήτες Ταξί, είναι ότι κάθε αλλαγή είναι αναγκαία και πρέπει να γίνεται, στη βάση εφαρμογής κριτηρίων όμως, όπως είναι και τα πληθυσμιακά, η νησιωτικότητα κλπ.

   Οι αλλαγές και οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται αυτή τη στιγμή, πρόσθεσαν, θα επιφέρουν το τελειωτικό πλήγμα, αφού δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες μονοπωλιακού χαρακτήρα να αποσπάσουν μέρος του ήδη περιορισμένου μεταφορικού έργου των ΤΑΞΙ.
                    Δηλώσεις Περιφερειάρχη
 Ο Περιφερειάρχης επέδειξε κατανόηση στους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ, έκρινε ότι, όντως, θα δημιουργηθούν οικονομικά προβλήματα στον κλάδο, δήλωσε ότι δε συμφωνεί με το μέτρο αυτό και κατέληξε να πει: «Γνωρίζω, από τις συνομιλίες που έχω με συναδέλφους σας, τα προβλήματα που έχετε, στέκομαι συμπαραστάτης σε αυτά και συμφωνώ με το να τεθούν κριτήρια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ωστόσο», πρόσθεσε, «η εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας εξαρτάται και το γνωρίζετε κι εσείς αυτό, από τη συμπεριφορά σας απέναντι στους επισκέπτες και καλό θα είναι να μη δίνετε δικαιώματα να σας κατηγορούν».

   Το γεγονός ότι στην έρευνα για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων, τα ΤΑΞΙ βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ήταν η απάντηση των ιδιοκτητών των ΤΑΞΙ σε αυτή την παρατήρηση, ενώ η συζήτηση κατέληξε με τη συμφωνία ότι ο Περιφερειάρχης, παρά το ότι έχουν ήδη διαμορφωθεί οι ημερήσιες διατάξεις των δυο προσεχών συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα προσπαθήσει να φέρει προς συζήτηση το θέμα και με πρόταση ψήφισμα υποστήριξης του αιτήματος των αυτοκινητιστών. 
                                                                                                                  Nikola Souris