Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Α ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ

Οικιστές γκρέμισαν το σπίτι του Καρκαβίτσα


Στην χώρα όπου η παρανομία νικά κατά κράτος, δεν τη γλιτώνει ούτε το
σπίτι του Α. Καρκαβίτσα. Οικιστές, κοινώς πολίτες με αυθαίρετα, το γκρέμισαν. Μετά αντιδήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας, μάζευε τα μπάζα.
Δεν υπάρχει πλέον το παραλιακό σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα, στην παραλία των Λεχαινών.
Το οίκημα γκρεμίστηκε από ανθρώπους του Συλλόγου ...


...Οικιστών(αυθαιρέτων), με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.
Όπως υποστηρίζουν επρόκειτο για "ένα ερείπιο-εστία μόλυνσης για την περιοχή τους".
Κι έτσι, αντί να απαιτήσουν την αναστήλωσή του ίσως ή την αναπαλαίωσή του, εάν ήταν δυνατόν τούτο, προτίμησαν την κατεδάφιση.
Η ενέργεια πάντως έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.
Τόσο η "Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον", η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα και η "Μορφωτική Ένωση Λεχαινών ''Ανδρέας Καρκαβίτσας"", προχώρησαν στην έκδοση ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία:
"Το μόνο σπιτάκι που θα έπρεπε να διατηρηθεί στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών "το σπίτι του Καρκαβίτσα", ισοπεδώθηκε προχθές από τον Σύλλογο των (αυθαίρετων) Οικιστών με τη δικαιολογία ότι ήταν ερειπωμένο και εστία μόλυνσης!!
Άραγε από πού αντλεί αυτή την εξουσία ο Σύλλογος των (αυθαίρετων ) Οικιστών; Ποιος νόμος του δίνει το δικαίωμα να κατεδαφίζει κτίσματα σε δημόσια παραλιακή έκταση, τα εκατοντάδες κτίσματα της οποίας έχουν από το 1997 χαρακτηρισθεί αυθαίρετα και παράνομα; Εδώ ας απαντήσουν οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές".
 Το κωμικοτραγικό όμως στην όλη ιστορία είναι πως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, Χρήστος Παλαιολόγος, εμφανίστηκε αμέσως μετά το γκρέμισμα του σπιτιού και άρχισε να μαζεύει τα μπάζα από την παραλία.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του εξήγησε ότι ο Δήμος δεν εμπλέκεται στην κατεδάφιση του σπιτιού, ενώ η παρουσία του στον καθαρισμό της παραλίας ήταν ιδιωτική.
"Με φώναξαν οι οικιστές να καθαρίσω την παραλία. Δεν γνώριζα, ότι το ερείπιο ήταν το παραλιακό σπίτι του Καρκαβίτσα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα αντιδρούσα διαφορετικά" υποστήριξε.
Δηλαδή ένας αντιδήμαρχος δεν γνώριζε ποιανού ήταν το "ερείπιο" που κατεδαφίστηκε από τους οικιστές.
Στέλιος Μπαμιατζής