Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ TOY 20ΧΡΟΝΟΥ

Προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 20χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 17χρονου το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Η 17χρονη και ο 25χρονος,  φίλοι του,  αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.  Ο 20χρονος Αλβανός, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ...
...ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και για απειλή κατά της ζωής κατά συρροή. Η 17χρονη κατηγορείται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ο 25χρονος που είχε συλληφθεί το βράδυ της Τετάρτης μετά το περιστατικό, αντιμετωπίζει κατηγορίες επίσης για απλή συνέργεια.
Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας και η 17χρονη φίλη του, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό συνελήφθησαν, την Παρασκευή στις 7 το πρωί, στο Λιμάνι, κατά την έξοδό τους από το φέρρυ μποτ. Οι δύο κατηγορούμενοι επέστρεφαν από την Αθήνα προκειμένου να παραδοθούν κατά τη σύσταση του δικηγόρου που προσέλαβαν στην πρωτεύουσα. Ήδη είχαν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές να τους παραλάβουν στο λιμάνι.
Σύμφωνα με το δικηγόρο τους Αποστόλη Αναγνωστόπουλο η υπερασπιστική γραμμή θα κινηθεί με τα επιχειρήματα ότι δέχθηκε επίθεση, ότι κινδύνευσε, ότι βρέθηκε σε κατάσταση πανικού και ήταν ουσιαστικά σε άμυνα.Ο κύριος Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δήλωσε ότι ο πελάτης του παραδώθηκε με δική του απόφαση, αν και είχε τη δυνατότητα να διαφύγει. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί κουβαλούσε το σουγιά μαζί του, ο δικηγόρος απάντησε ότι τον κουβαλούσε σε ένα πορτοφόλι «μπανάνα» μαζί με όλα του τα πράγματα, διότι ήταν έτοιμος να φύγει για ταξίδι. Ο σουγιάς δεν βρέθηκε και όπως ισχυρίζεται δεν πρόκειται για φονικό όπλο αλλά για σουγιαδάκι, που παίρνει κανείς από το περίπτερο. Ο κύριος Αναγνωστόπουλος δικαιολόγησε την μετάβαση του πελάτη του στην Αθήνα με το επιχείρημα ότι «έφυγε γιατί θεωρούσε ότι κινδύνευε και όταν ηρέμησαν τα πράγματα επέστρεψε». Απαντώντας στην ερώτηση αν θεωρεί ότι συνεχίζεται ο κίνδυνος από ενδεχόμενη βεντέτα, είπε ότι «τώρα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας».  
Ο νεαρός φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος δηλώνει μετανοιωμένος και αποδίδει το γεγονός σε κακιά στιγμή, που για άλλο ξεκινάει να κάνει κανείς και άλλο προκύπτει.
Για την 17χρονη, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μάρτυρα και μόνο και δηλώνει ότι δεν κατανοεί την κατηγορία για συνέργεια στο φόνο.
Συντάκτης: Μαρία Παγκράτη