Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας. 
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε σήμερα στη Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Θέμις Κατασκευαστική» κ. Βασίλης Χάνδακας, κατά τη διάρκεια της κοινής τους επίσκεψης στον χώρο του εργοταξίου. Ο ανάδοχος του έργου...

... κ. Τούμπουρος ενημέρωσε πως οι εργασίες που απομένουν είναι ελάχιστες, ενώ το μόνο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί είναι ο  διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού: «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας, η όποια διαρκεί περισσότερο από δέκα χρόνια. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, Δικαστικό Μέγαρο, όπως αρμόζει στην Κέρκυρα», δήλωσε η κ. Γκερέκου.
Για το ζήτημα της οδικής πρόσβασης στο χώρο η κ. Γκερέκου τόνισε πως «η παράκαμψη μέσω της Villa Rossa, είναι αυτή τη στιγμή η  πιο γρήγορη- και με τα λιγότερα έξοδα-λύση για την οδική πρόσβαση στο δικαστικό μέγαρο». Επέρριψε ευθύνες στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά και την αιρετή Περιφέρεια η όποια έχασε πολύτιμο χρόνο αφήνοντας μάλιστα να χαθεί η Villa Rossa από την διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης.   «Εκείνο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή», δήλωσε, «είναι να υποβληθεί αίτημα θεραπείας από τον Δήμο  προς το ΚΣΝΜ, σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στην όποια ανήκει πλέον η Villa Rossa,  ώστε να μεταφερθεί το τείχος της περίφραξης που βρίσκεται ανατολικά του μνημείου μερικά μέτρα πιο μέσα». Το θέμα αυτό έχει ήδη τεθεί από την κ. Γκερέκου   στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία διάκειται θετικά.
 Για το ζήτημα της ανέγερσης νέων φυλακών η κ. Γκερέκου ανέφερε πως «είναι προφανές πως το υπάρχον κτίριο των φυλακών, παρά τις όποιες παρεμβάσεις, έχει ξεπεράσει προ πολλού τον χρονικό ορίζοντα της-με βάση τα ανθρωπιστικά πρότυπα - λειτουργίας του. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση οι καλύτερες δυνατές,  πράγμα που καθίστα επιτακτική την ανάγκη την ανέγερση νέων φυλακών».   Απαραίτητη προϋπόθεση, επισήμανε η κ. Γκερέκου,  «είναι η εξεύρεση νέου οικόπεδου το οποίο  θα πρέπει να εκπληρώνει βασικές προϋποθέσεις, όπως οι σωστές αποστάσεις από οικισμούς, από σχολεία, παιδικούς σταθμούς κ.ο.κ.  Είναι σαφές πως με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας κάτι τέτοιο καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο αυτή τη στιγμή.  Η κατάσταση επιβαρύνεται επίσης από το γεγονός ότι  η Κέρκυρα είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό δημόσιο, και οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να κινηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων, είτε αυτά ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση είτε στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου».


.