Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ


Τη θέση του Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με την αξιοποίηση του Πάρκου Λιθαρίτσια παρουσίασε χτες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της έκτασης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. 
Η κυριότητα του Πάρκου ανήκει στον ΕΟΤ και μετά τη διάλυσή του στην Εταιρία Αξιοποίησης Ακινήτων. Ο Δήμος πριν από δεκαπέντε μήνες εγγράφως έχει απευθυνθεί στη...

... διοίκησή της ζητώντας την παραχώρηση χρήσης για είκοσι χρόνια, με δεδομένο ότι εκπονεί τη μελέτη για τη συνολική ανάπλαση του Πάρκου, μέσω του ΕΣΠΑ. Η μελέτη για την ανάπλαση του χώρου έχει κατατεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το οποίο πρέπει να γνωμοδοτήσει. 
Στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν ιδιοκτησίες του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Ελληνικού Δημοσίου. 

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος η ιδέα της αξιοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ακούστηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Δήμος Ιωαννιτών επιμένει στη θέση του να παραχωρηθεί η χρήση του χώρου ώστε να υλοποιηθεί και το έργο της ανάπλασης και να αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο το 10% των εσόδων από το πάρκινγκ.
 

Βασιλική Γκόρου