Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!!

 Λόγω του πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


 Στις κάλπες σήμερα και αύριο όλοι οι δικηγόροι της χώρας
Οι δικηγόροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν σήμερα και αύριο στις κάλπες, λόγω του πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ. και οι δικηγόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο).


Σύμφωνα τον ΔΣΑ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Αθηναίοι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι μέχρι και τις 28.11.2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στην Αθήνα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 20 εκλογικά τμήματα και τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το «ΝΑΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το «ΟΧΙ» στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης, αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση, όπως θα υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.

 Πηγη :protothema.gr