Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.....

 Κόλαφος ο εισαγγελέας για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο - Ποινική δίωξη σε 16 παράγοντες

 

- Ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα σε παραγοντες ποδοσφαίρου
- Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
- Δεν ανακοινώνονται ονόματα καθώς δεν έχει γίνει άρση απορρήτου
- Αναμεσα στους 16 είναι οι 11 αρχικά ύπτοπτοι
- Στελέχη της ΕΠΟ, παράγοντες και διαιτητές οι ύποπτοι
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου ! Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και στημένους αγώνες. Ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους!

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ηλία Ζαγοραίου, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια). Πέντε είναι οι κατηγορούμενοι από άλλες επιτροπές. Ο κ. Ζαγοραίος δεν έδωσε ονόματα στη δημοσιότητα, σε συνεννόηση και με την εισαγγελέα Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς δεν έχει γίνει άρση του σχετικού απορρήτου.

Οι διώξεις βασίζονται στις εξής κατηγορίες: συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία ως προς την εγκληματική οργάνωση. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος. Στα αδικήματα συγκαταλέγεται και αυτό της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. 


Πηγη newsit.gr