Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ: "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.ΜΑΝΟ ΡΑΠΤΗ...

…στο έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου από τους μαθητές των σχολείων

Η ελευθερία στη θρησκευτική πίστη και στην έκφρασή της είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε συνειδητοποιημένου ανθρώπου και δεν μπορεί να επιβάλλεται, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη και εύπλαστη παιδική ψυχή».
rapits
Μάνος Ράπτης
Με αφορμή το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου από τους μαθητές των σχολείων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μηνάς Δαμιανός Ράπτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ενόψει της αφίξεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και λόγω της προγραμματισμένης υποδοχής του από όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά μήκος της διαδρομής που θα διανύσει, εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, με τους μαθητές να κρατούν σημαιάκια δηλώνουμε τα εξής:

     Τιμούμε και σεβόμεθα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως ηγέτη της Ορθοδοξίας και ως προσωπικότητα διεθνούς κύρους. Η διαδικασία, όμως, της ως άνω υποδοχής – παράταξης των μαθητών/τριών των σχολείων και με το τελετουργικό που θα συνοδευτεί μας βρίσκει αντίθετους, καθότι μας παραπέμπει σε άλλες εποχές και περιόδους. Φρονούμε, ότι η ελευθερία στη θρησκευτική πίστη και στην έκφρασή της είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε συνειδητοποιημένου ανθρώπου και δεν μπορεί να επιβάλλεται, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη και εύπλαστη παιδική ψυχή».