Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΧΙΟΝΙΑ Η ΧΩΡΑ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ....

 Χιόνισε ακόμη και στην Κέρκυρα !!!
Σε κλοιό χιονιά η χώρα -Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Στα λευκά θα υποδεχθεί ολόκληρη η χώρα το 2015, αφού από χθες σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Ωστόσο, από το χιονιά δεν έλειψαν και τα προβλήματα, αφού εκτός του ότι διεξάγεται με δυσκολία η κίνηση σε αρκετές επαρχιακές οδούς, χθες εγκλωβίστηκαν και οδηγοί στον κόμβο της Σπάρτης.
Πού εντοπίζονται τα προβλήματα
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Αρκαδία, όπου σε αρκετά σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και σε πολλά είναι πλέον υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες, με την Αστυνομία να ακινητοποιεί κάθε όχημα που δεν φέρει.
Χθες πολλά οχήματα που δεν είχαν αλυσίδες ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος της Νεμέας, με πολλούς  εγκλωβισμένους επιβάτες αυτοκινήτων και λεωφορείων να εξαγριώνονται καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν αρκετές ώρες, ακόμη και ολόκληρη τη νύχτα μέσα στο κρύο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο ρεύμα προς Αθήνα είχε σχηματιστεί ουρά 20 περίπου χιλιομέτρων, οικογένειες με παιδιά εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και πολλοί ξέμειναν από καύσιμα, μέσα στο κρύο!
Χάος, όμως, επικράτησε και στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος των Παραδεισίων, όπου δεκάδες οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες, καθώς όπως κατήγγειλαν οδηγοί, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, βαρέα οχήματα πέρασαν από τα μπλόκα με αποτέλεσμα, λόγω του χιονιού, να κολλήσουν και μαζί με αυτά να αποκλειστούν δεκάδες οδηγοί.
Αυτή την ώρα ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα στο Κάστρο Βοιωτίας με τους οδηγούς να περιμένουν στην ουρά τουλάχιστον επτά ώρες, λόγω νταλίκας που «δίπλωσε». Επίσης, φορτηγά από χθες το απόγευμα στις επτά μέχρι και αυτή την ώρα ακινητοποιημένα στον κόμβο της Σπάρτης λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, ρεύμα προς Αθήνα. -Στο 205ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα. -Στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Άργους από το 10ο χλμ.
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Από το 16ο χλμ έως το 37ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους - Τριπόλεως. -Από το 17ο χλμ έως το 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους - Καρυάς. -Στην Επαρχιακή Οδό Νεμέας - Κανδύλας.
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μετά το χωριό Πισσία προς Σχίνο.
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Από το 25ο χλμ έως το 44ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης - Λογκανίκου Μεγαλόπολης.
 • Ακόμη, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας, ρεύμα προς Αθήνα. -Από το 10ο χλμ έως το 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Πύργου. -Από το 14ο χλμ και άνω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης.
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Από το 7ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου - Περαχώρας - Σχίνου έως το χωριό Πισσία. -Από το 1ο χλμ έως το 21.5 χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Κιάτου. -Από το 1ο χλμ έως το 16ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Δερβενίου. -Από το 1ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Λυκουριάς. -Από το 18ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων. -Από το 1ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων - Καρυάς. -Από το 16ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Δερβενίου - Γκούρας. -Από το 17ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Κιάτου - Γκούρας. - Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο Καστρακίου - Μποζικών - Τιτάνης.
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Από το 23,450ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Σπάρτης.
 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Από το 32,5ο χλμ έως το 42,5 χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.
Προβλήματα και στην Αθηνών-Λαμίας
Προβλήματα, όμως, σημειώθηκαν και  στο 99ο χλμ της Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα όπου ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά και γιατί πολλοί οδηγοί δεν είχαν αλυσίδες, με αποτέλεσμα να τους ακινητοποιεί η τροχαία.
Μάλιστα, αργά τη νύχτα της Τρίτης, γύρω στα μεσάνυχτα, στο ύψος Ακριφνίου στο ρεύμα προς Αθήνα νταλίκα δίπλωσε με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να μείνουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους μέχρι και πέντε ώρες. Από τις δύο λωρίδες είχε κλείσει η μία προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Σύμφωνα με την Τροχαία η κίνηση πλέον διεξάγεται κανονικά.
Προβλήματα στα λίμάνια
Δείτε ποια δρομολόγια πλοίων έχουν διακοπεί ΕΔΩ
Το έστρωσε στην Αττική
Εντωμεταξύ, στα λευκά έχει ντυθεί και η Αττική, αφού από χθες χιονίζει στα βόρεια προάστια αλλά και σε Υμηττό και Πάρνηθα. Μάλιστα, στην Πεντέλη και την Πάρνηθα αν και οι αρχές έχουν ρίξει αλάτι στους δρόμους αλλά η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία και αλυσίδες. Συγκεκριμένα, στην Πεντέλη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, ενώ στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.
Δείτε ΕΔΩ που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
 
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

 • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 06 έως 01 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 έως μείον 01 βαθμούς κελσίου.
 

 • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
 

 • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 05 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 

 • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

 • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 02 έως 06 και στα νότια από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 

 • Αττική
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη δυτική, τη βόρεια και την ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθηνάς.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

 • Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 04 έως 01 βαθμούς κελσίου.
Πηγή: www.iefimerida.gr