Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ : ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΚΡΑΤΗ ΘΑ...

…παραδοθεί στο κοινό αποκαταστημένο και συντηρημένο

Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρείται το ακίνητο εντός του αρχαϊκού μνημείου του Μενεκράτη, στις παρυφές του λόφου «Σωτήρος». - Τι δήλωσε η Άντζελα Γκερέκου.
Το ακίνητο που φιλοξένησε το πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας στις αρχές του 20ου αιώνα είχε μεταβιβασθεί στην  Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, ωστόσο, μετά από σχετικό αίτημα της Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Άντζελας Γκερέκου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίας Περιουσίας του ΥΠ.ΟΙΚ προχώρησε στην παραχώρηση του ακινήτου με σκοπό  τη στέγαση των δραστηριοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας που σχετίζονται με την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου.
«Πολύ σύντομα το Μνημείο του Μενεκράτη θα παραδοθεί στο κοινό αποκαταστημένο και συντηρημένο.  Η ανάδειξη του λιθόκτιστου κτιρίου εντός του αρχαιολογικού χώρου μπορεί να δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή και να την καταστήσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», δήλωσε η κ. Γκερέκου

Το μνημείο του Μενεκράτη βρίσκεται στην περιοχή της Γαρίτσας στα όρια του νεκροταφείου της αρχαίας Κέρκυρας, απέναντι από την πύλη του λιμανιού του Αλκινόου.
Κυκλικός τάφος που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π. Χ. με εντυπωσιακή αρχαϊκή επιγραφή, η οποία θεωρείται μια απ' τις αρχαιότερες επιγραφές στην Ελλάδα.