Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ NORMAN ATLANTIC....

Τα πρώτα πλάνα από το Eλληνικό Super Puma – Δεκάδες επιβάτες έχουν διασωθεί από τα ξημερώματα

Κόλαση στο Norman Atlantic – Τα πρώτα πλάνα από το ελληνικό Super Puma – Δεκάδες επιβάτες έχουν διασωθεί από τα ξημερώματα


 


Δεν έχει τέλος η κόλαση για εκατοντάδες επιβάτες του Norman Atlantic. 
Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με το ότι μεγάλωσε η λίστα των διασωθέντων που είναι πλέον 290 άτομα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινούν και πάλι τα ελικόπτερα διάσωσης, ενώ από τις τρεις τα ξημερώματα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας επιχειρεί να πλησιάσει το πλοίο και να ξεκινήσει μαζική εκκένωσή του. 

  Συγκλονίζει το βίντεο με τις προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων των Super Puma, των ελικοπτέρων, που επιχειρούν διασώσεις από το πλοίο.

 Δείτε αναλυτικά στο Onalert τα τελευταία νέα όπως μεταδίδονται με βάση τις αναφορές των ελληνικών πληρωμάτων


Ελπίδες για διάσωση μόνο από τον αέρα

Από εναέρια μέσα συνεχίζεται η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο "Norman Atlantic" στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.


Έως τώρα 290 επιβαίνοντες σε σύνολο 478,(επιβάτες και πλήρωμα) έχουν διασωθεί από το πλοίο ενώ σταμάτησε η μετεπιβίβαση επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

Μέχρι τώρα τρεις φορές έχει αποτύχει η προσπάθεια ρυμουλκού πλοίου από την Ιταλία να ρυμουλκήσει το "Norman Atlantic" και η διαδικασία έχει σταματήσει προσωρινά.


Υπό έλεγχο η φωτιά, αλλά...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επι του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.Επίσης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σταμάτησε η διαδικασία ρυμούλκησης του "Norman Atlantic" σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Spirit of Piraeus" μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 27 Έλληνες.
 Πηγη Newsit.gr