Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ !

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΖΕΛΑΣ  ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ.....
ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ : Εδώ και τώρα λύση με θαλάσσιες  μεταφορές απορριμάτων των Παξών και Διαποντίων Νήσων!
Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τσάγκρη πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερεκου. Η κα Γκερέκου ενημέρωσε την Υφυπουργό για το σοβαρό πρόβλημα που εχει προκύψει στα Διαποντια Νησιά  από το κλείσιμο των Χ.Α.Δ.Α. και την μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή Τεμπλόνι της Κέρκυρας.
Όπως εξήγησε η κα Γκερεκου, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία μικρών σταθμών μεταφόρτωσης, με την  αγορά έξι κοντέινερ και ενός γερανού, ενώ πρέπει παράλληλα να δοθεί ανάλογη πίστωση προς τον Δήμο για τη ειδική μεταφορά τους στον νέο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων.
Η κα Τσάγκρη διαβεβαίωσε την κα Γκερέκου ότι το Υπουργείο θα καλύψει άμεσα την χρηματοδότηση για την  λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης στα Διαποντια Νησιά αλλά και τους Παξούς, ενώ το Υπουργείο σύντομα θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την θαλάσσια μεταφορά των απορριμμάτων τόσο για την περιοχή του Ιονίου όσο και για την περιοχή του Αιγαίου.
Για το θέμα αυτό η κα Γκερέκου ζήτησε από την κα Τσάγκρη, νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας και του αιρετού Περιφερειάρχη.
                                                                                                                                        Nikola Souris