Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΑΡΑΖ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στην Κέρκυρα...
  Με  θέμα: «Μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος περιγράφει την Κέρκυρα το 1891»  θα μιλήσει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 8.00, στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια) ο ιστορικός ερευνητής   Σπύρος Γαούτσης.
ImageΗ εκδήλωση θα συνοδευτεί από προβολή σπάνιου φωτογραφικού υλικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
•    «Ο γύρος του κόσμου σε 2 ώρες» είναι ο τίτλος παράστασης που θα δώσει το Λύκειο Ελληνίδων το επόμενο Σάββατο, με χορούς, μουσικές και εικόνες από όλον τον κόσμο. Η παράσταση θα δοθεί στις 8.30, στο Δημοτικό Θέατρο, με τη συμμετοχή της Χορωδίας Αγίου Ματθαίου.
•    Ο Κωστής Μαραβέγιας & η ILEGAL μπάντα του, θα είναι οι καλεσμένοι του «ΕΠΤΑ, Τεχνών Tόπου», στο Βιρό, αύριο στις 10 το βράδυ με νέα τραγούδια και μουσικές.
•    Συνεχίζεται αύριο και το επόμενο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΈΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, από την δημοτική πινακοθήκη με ειδική αναφορά στα έθιμα του Καρναβαλιού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ, η αποκριάτικη ΜΑΣΚΑ καθώς και το γνωστό παιχνίδι, ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ενώ τα παιδάκια θα ζωγραφίσουν τις περιπέτειες του Καρνάβαλου. Την επιμέλεια των δράσεων που εντάσσονται στις εκδηλώσεις του Δήμου Κέρκυρας για το Καρναβάλι 2011, έχει η ηθοποιός κ. Ναταλία Καποδίστρια. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από τις 11 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.

σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ