Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !


Στο σκαμνί Μαρινάκης Ολυμπιακός...

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή. Ο αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος έδωσε εντολή να διενεργήσει την έρευνα εισαγγελέας και όχι η Ασφάλεια, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, και ζήτησε το αμοντάριστο υλικό από το βίντεο του αγώνα, καθώς και καταθέσεις παραγόντων και ποδοσφαιριστών για τα έκτροπα.

Επιπλέον, με την παραγγελία του ο κ. Κανελλόπουλος ζητεί να ερευνηθεί πώς μπήκαν τα καπνογόνα μέσα στο γήπεδο, αλλά και να ληφθούν αναφορές από τους εισαγγελείς που ήταν παρόντες στον αγώνα.

Η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Καταπέλτης είναι για τον Ολυμπιακό η έκθεση της Αστυνομίας και απαντά ουσιαστικά στον πρόεδρό του και πρόεδρο της Superleague Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρχικά είχε αμφισβητήσει τα γεγονότα και μόλις τη Δευτέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος.

Στην έκθεση σημειώνεται: "Περί τα εκατό με εκατόν πενήντα (100-150) άτομα κατευθύνθηκαν προς το μέρος της πτυσσόμενης σήραγγας (φυσούνα) που οδηγεί στα αποδυτήρια και προπηλάκισαν, εκτός αυτής, έξι με επτά (6-7) ποδοσφαιριστές της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ επιτέθηκαν σε δύο με τρεις (2-3) από αυτούς χειροδικώντας σε βάρος τους. Μεταξύ αυτών και ο ποδοσφαιριστής Σισέ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από δύο (2) άτομα εκ των οποίων το ένα έφερε γιλέκο των Security".

Tα όσα έγιναν στο ντέρμπι της ντροπή αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος με τον υπουργό Πολιτισμού. Ο κ. Πιλάβιος μίλησε για ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης των ποινών, ενώ δήλωσε ότι αυτή τη φορά πιθανόν να χρειαστεί και συνδρομή από το εξωτερικό.

Βαρύ κατηγορητήριο

Στην έκθεση, πάντως, γίνεται αρνητική αναφορά και στη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, μεταξύ των οποίων και ο Λέτο, ενώ επισημαίνει ότι έπεσαν 920 βεγγαλικά, 100 κροτίδες και 45 φωτοβολίδες.

Με βαση την έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλα και τις εκθέσεις των παρατηρητών, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε διώξεις. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τους "ερυθρόλευκους", αλλα και για τον πρόεδρο του Ολυμπιακου Βαγγέλη Μαρινακη, για τον οποίο αναφέρει ότι:

·         Δεν τήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος
·         Δεν προστάτευσε το κύρος του ποδοσφαίρου
Ο Φίλαθλος·         Δυσφήμησε το άθλημα με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν αίσθημα απαξίωσης στους φιλάθλους
·         Μετέβη στα αποδυτήρια και επιτέθηκε κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας, λέγοντας 'σας γ…...',
·         Παράλληλα, αναφέρονται και οι δηλώσεις του κατά του Σισέ ότι "αν θέλει να φύγει, να το κάνει χωρίς φούστες και μπλούζες".

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης που κατηγορείται για δυσφήμηση του αθλήματος, κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους ή έκπτωση από το προεδρικό αξίωμα.

Ο Ολυμπιακός κατηγορείται για επεισόδια ευρείας κλίμακας και απειλείται με ποινή έως δύο αγωνιστικές.

Ο γενικός αρχηγός Τάσος Μητρόπουλος, που επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για δυσφήμηση του αθλήματος, κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 4 ως 12 μήνες, επειδή είναι υπότροπος.

Ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης που αποβλήθηκε αντιμετωπίζει ποινή πέντε αγωνιστικών.

Μαρινάκης με οργανωμένους

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας, επιδιώκοντας να στείλει μηνύματα, μετά τα έκτροπα, με δεδομένες τις θέσεις του ότι από την αρχή της χρονιάς η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ δίνει αγώνα κατά της βίας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε τη συνδρομή των οργανωμένων φιλάθλων και των υπεύθυνων της εγκατάστασης του σταδίου Καραϊσκάκη για τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στον προπηλακισμό ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, τους είπε πως πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Σε αναβρασμό οι παίκτες

Μέσα σ' αυτό το κλίμα πάντως, μετά τον Σισέ, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα φύγει από την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν, και ο Βραζιλιάνος Ζιλμπέρτο Σίλβα, μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του στο Διαδίκτυο, καυτηρίασε τα γεγονότα και τη στάση του πρόεδρου του Ολυμπιακού και είπε ότι και ο ίδιος δεν επιθυμεί να μείνει μετά τον Ιούνιο στο χώρα μας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών -μετά και τις εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων 24ώρων με γκαζάκια στο σπίτι του Τοροσίδη, στα γραφεία της Superleague και το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΟ- είναι ότι πολλοί ζήτησαν προστασία. Ο Νικοπολίδης υπέβαλε αίτημα στην αστυνομία να φρουρεί το σπίτι του, ενώ Σισέ, Λέτο και Νίνης θα συνοδεύονται στις μετακινήσεις τους από ιδιωτικό φρουρό.
Mega