Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΤΟΝ "ΕΣΤΕΙΛΑΝ" ... ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ!

                                                                                       Γράφει ο Nikola Souris
Toν"Γνωστό"  δημοσιογράφο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού για τις επαναλαμβανόμενες και χωρίς στοιχεία αναφορές του στο προσωρινό εκδοτήριο εισιτηρίων του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, ο Διευθυντης κ.Αντώνης Δημητρόπουλος και οι Εργαζόμενοι. 
                                                       
                                                                                                                                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ  ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΚΔΟΤΉΡΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ.ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΔΙΑΚΝΔΥΝΕΥΩ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.ΜΑΣ ΥΠΈΔΕΙΞΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΝΑΜΕ ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ!

Αδιάβαστος συνελήφθη... "Γνωστός"  δημοσιογράφος τοπικού τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την  “οικισκιάδα”στο
ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ   που βιώνουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Κέρκυρας. 
Μεταξύ των άλλων ο Διευθυντής του ανακτόρου τόνισε:
Το προσωρινό εκδοτήριο εισιτηρίων(Λυόμενη ξύλινη μεταφερόμενη μη εφαπτόμενη του κτιρίου αναστρέψιμη κατασκευή) που τοποθετήθηκε πριν την είσοδο του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ και κόστισε 4600 ευρώ περίπου και οχι 14000 ευρώ,είναι νόμιμο αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες υπό του νόμου διαδικασίες τόσο από  τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα,όσο αναφορά την επιλογή του αναδόχου του έργου που είναι μια Κερκυραϊκή ετερεία η ΜΕΤΡΟΝ ΕΛΛΑΣ, καθώς  και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας  Κέρκυρας  που απεφάνθησαν πως δεν χρειάζεται καμία άδεια για την πιο πάνω τοποθέτηση του προσωρινού εκδοτηρίου   εισιτηρίων. 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει με απόφασή του εγκρίνει την πιο πάνω τοποθέτηση της συγκεκριμένης κατασκευής και είναι πολύ πιο καλύτερη αισθητικα και πιο σύγχρονη από όσες μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί στα μεγάλα Μουσεία της Ελλάδας για αντίστοιχες περιπτώσεις αφού έχω και προσωπική άποψη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πιο πάνω κατασκευή  που στοίχισε συνολικά  μόλις 4600 περίπου ευρώ και όχι 14000 αποτελεί μέρος της συνολικής κατασκευής των 45τμ αφού πρόκειται να τοποθετηθούν προσωρινά εκτός του κτιρίου Τουαλέτες επισκεπτών  Ανδρών ,Γυναικών  και ΑμεΑσυνολικού  εμβαδού ακόμη 31τμ στον περιβάλλοντα χώρο του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ και όλα μαζί στοίχησαν 14070 ευρώ και καλύπτουν συνολική επιφάνεια 45 Τ.Μ
Το προσωρινό εκδοτήριο στεγάζει οχτώ συναδέλφους,δύο ταμεία για την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας ,και τον  μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό(Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές κ.α)για την έκδοση των εισιτηρίων.
Δεν διακινδυνεύω την σωματική ακεραιότητα κανενός συναδέλφου. 
Θεώρησα κατεπείγον το αίτημα τους  και προχώρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα η υλοποίηση του.
Τέλος ο κ. Δημητρόπουλος  δήλωσε πως όλα τα στοιχεία και η σχετική αλληλογραφία   για το προσωρινό το εκδοτήριο  είναι διαθέσιμα σε καθε πολίτη ενδοιαφερόμενο ύστερα από αιτησή του αφού ο ίδιος είναι οπαδός του ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τόνισαν πως οι ίδιοι είναι αυτοί που τον Δεκέμβριο του 2010 με αίτηση τους ζήτησαν από τον Διευθυντή του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ  να κατασκευασθεί το νέο προσωρινό εκδοτήριο αφού κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα και αυτό γιατί το δάπεδο είχε ρωγμές 4cm πλάτους περίπου και 5 cm βάθους σε όλο του το μήκος ,(Δεύτερη φώτο αριστερά)και υποχωρούσε ενώ η ταράτσα κατέρρεε  και άκουγαν τους θορύβους που γκρεμιζόταν, ενώ οι εξωτερικές πλευρές του κτιρίου  γεμάτες  ρωγμές και έτοιμες να καταρρεύσουν 
Όσοι μηχανικοί του Ε.Ο.Τ ερχόταν ,συνέχισαν οι εργαζόμενοι , κατά καιρούς στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ μας  προέτρεπαν να εγκαταλείψουμε το κτίριο  γιατί ειχε κριθεί ακατάλληλο και κινδύνευε η σωματική μας ακεραιότητα.Αν ο Διευθυντής και τα  ΕΤΑ δεν  έφτιαχναν το προσωρινό εκδοτήριο  θα κλείναμε εμείς οι εργαζόμενοι το ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ.
Δεν ενοχλεί κανέναν είναι όμορφο δεν διαμαρτύρεται κανείς  από τους επισκέπτες που εξυπηρετούνται γρήγορα πλέον και νοιώθουμε ανακούφιση.
Αυτά δήλωσαν στο Κερκυραϊκό τηλεοπτικό σταθμό START και στην δημοσιογράφο Φανή Μέριανου ο Διευθυντής και οι εργαζόμενοι του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ.
Όμως όλη αυτή η "οικισκιάδα" που κούρασε τους Κερκυραίους πολίτες θα είχε αποφευχθεί αν πιο πριν ο "Γνωστός" αυτός  δημοσιογράφος είχε κάνει εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για το προσωρινό αλλά σίγουρο και νόμιμο εκδοτήριο εισιτηρίων του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ αφού θα είχε όλα τα σχετικά έγγραφα στα χέρια του.
Οφείλει  όμως να ζητήσει μια συγνώμη για όλη αυτήν την ταλαιπωρία γιατί οι μόνοι που δεν πρέπει τελικά να ....ντρέπονται είναι ο Διευθυντής και οι Εργαζόμενοι του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ.
                                                                                                         Θα επανέλθω......