Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΑΞΙ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΙΚΑ

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί στην Κέρκυρα είχε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μίαρη για τις θέσεις του Σωματείου και την πορεία του αγώνα τον ιδιοκτητών ταξί απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
 Ο κ. Γκίκας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους οδηγούς ταξί ανέφερε, ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια, ότι θα πρέπει να ισχύει στην χώρα μας ό,τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά όμως οι κινητοποιήσεις τους, δεν θα πρέπει να “στραγγαλίζουν” άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως είναι αυτές της...

... τουριστικής μας βιομηχανίας.

Αναφερόμενος στην διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης από την κυβέρνηση, την χαρακτήρισε...
... απογοητευτική, εκφράζοντας την απορία για ποιο λόγο δεν παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός και αφήνει να εξελίσσεται, στο αποκορύφωμα της θερινής περιόδου, μια εξόχως αρνητική για την εικόνα της χώρας κατάσταση, η οποία πλήττει την βαριά μας βιομηχανία , τον τουρισμό.

Ο κ. Γκίκας έκανε τέλος έκκληση, οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στο νησί μας να μην επηρεάζουν αρνητικά τις άλλες επαγγελματικές τάξεις και να τηρηθεί μια σχετική ισορροπία. Κάλεσε δε την κυβέρνηση, να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί και να αφήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις τύπου «αποφασίζωμεν και διατάζωμεν», οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις του σε συνεντεύξεις  σε τοπικά ΜΜΕ.