Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ

Εως 38 βαθμούς η θερμοκρασία - Ποιές πόλεις θα "ψηθούν
Τα κουβαδάκια σας και στην παραλία γιατί ο καύσωνας είναι και πάλι εδώ, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή! Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. 
Η σχετική δροσιά μετά τον καύσωνα δε θα κρατήσει πολύ καθώς από σήμερα ο υδράργυρος σιγά - σιγά θα σκαρφαλώσει στους 37 και την Κυριακή και τη Δευτέρα στους 38 βαθμούς Κελσίου. Πιο αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Ενώ ο ουρανός θα είναι αίθριος στις περισσοτερες περιοχές της χώρας, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα...

...αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε περιμένουμε λίγες μπόρες στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας ακόμη και της Στερεάς Ελλάδας. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές, βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα εως 34 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά εως 36 έως 37 βαθμούς και στα νησιά έως 36 βαθμούς κελσίου.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε αίθριο ουρανό με ανέμους δυτικούς, βορειοδυτικούς όχι πάνω από 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία εώς 37 βαθμούς κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε ενδεχομένως να έχουμε και λίγες πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς βαθμιαία όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές και στο Αιγαίο βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα εώς 34 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει το μεσημέρι τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε αίθριο ουρανό με ανέμους ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς κελσίου.
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
-
Λάρισα, 37 βαθμοί
- Τρίκαλα, 37 βαθμοί
- Καρδίτσα, 37 βαμοί
- Αγρίνιο, 37 βαμοί
- Πάτρα, 37 βαθμοί
- Λεκανοπέδιο Αττικής, 37 βαθμοί και τοπικά στα δυτικά προάστια 38 βαθμοί
- Αργος, 38 βαθμοί
- Ναύπλιο, 37 βαθμοί
- Πύργος, 36 βαθμοί
- Ολυμπία, 37 βαθμοί
- Ρόδος, 37 βαθμοί

Ανάσα δροσιάς περιμένουμε ουσιαστικά την Τρίτη όπου η θερμοκρασία θα πέσει έναν με δύο βαθμούς σε όλη τη χώρα αλλά από την Τετάρτη έως το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι έναν με δύο βαθμούς και θα έχουμε πάλι 37 και 38 βαθμούς κελσίου. 
Newsit.gr