Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

 Μια σκηνή από το μέλλον – μακρινό ή κοντινό δεν το γνωρίζει κανείς – σε σχέση με τον ίδιο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Businessweek, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” που κυκλοφόρησε: “Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση. Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: «Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα».
Σωτήριον έτος 2021 μΧ. Ο πρωθυπουργός Α, Σαμαράς υποδέχεται στο ...
...Μέγαρο Μαξίμου χωρίς κάμερες τον προκάτοχο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πλέον είναι ένας παγκοσμίου φήμης καθηγητής  και στοχαστής. Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει ένα ποτήρι λευκό κρασί και ο Πρωθυπουργός κόκκινο. Η κουβέντα θα κυλήσει σε πολύ φιλικό κλίμα. Θα θυμηθούν τις εκλογές του 2012 στις οποίες παρέδωσε ο Γιώργος την εξουσία, τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και της διεθνούς επιτροπείας…
Επιστρέφουμε στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα και στη συνέντευξη του Γ. Α. Παπανδρέου: ” Η πορεία της Ελλάδας με την δραχμή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – “έμοιαζε με λούνα παρκ” είπε χαρακτηριστικά – και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης…Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας, ενώ στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος απάντησε λέγοντας “αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της – γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει….”
Αν η Ελλάδα της δραχμής έμοιαζε με «λούνα παρκ» η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και εντεύθεν μοιάζει με παιδική χαρά: έχει κηπουρούς, είναι ανοιχτή (opengov), όλοι παίζουν παιχνίδια (εξουσίας και άλλα), όλοι οραματίζονται μεταρρυθμίσεις που μένουν, στην καλύτερη, θλιβερά νομοσχέδια διαφόρων προθέσεων και επιδιώξεων.
Το δε κάλεσμα στους επενδυτές ισοδυναμεί με την απαίτηση των παιδιών να τους φέρει δώρα ο Αϊ Βασίλης. Ο κόσμος θυμάται τους πολιτικούς για αυτά που έκαναν και όχι για τις προθέσεις τους. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσος πολιτικός χρόνος μένει στον κ. Παπανδρέου και πόσα περιθώρια υπάρχουν για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ένα όμως είναι βέβαιο. Οι κοινωνικές δυνάμεις που θα αλλάξουν τη χώρα δεν είναι μαζί του, είναι ακριβώς απέναντι του.
Αntinews-Μικρός Οδυσσέας