Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο Σ ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


IOYLIOS 2011 MEROS I 006.jpgΕπίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχο Στάμου, τον Διοικητή Νομού Πύραρχο Νίκο Βλάχο και τους ...
...Επιτελείς τους, για την προσπάθεια της ΠΥ, μεσούσης της θερινής περιόδου, να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις δασοπυρόσβεσης και γενικότερα σε όλο το πλέγμα δράσεων της ΠΥ. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε επίσης και για τα προβλήματα που απασχολούν την ΠΥ Κέρκυρας.
Μετά την επίσκεψη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τοπικά ΜΜΕ:

 «Επιθυμώ καταρχάς να συγχαρώ την Διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν στα μέτωπα της φωτιάς, το ζήλο που επιδεικνύουν, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία. Το έργο τους είναι σημαντικό και ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί, αφού μέχρι τώρα, σε 30 πυρκαγιές κάηκαν λιγότερα από 145 στρέμματα γης.
Είχα την ευκαιρία, να ενημερωθώ σε βάθος από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχο Δ. Στάμου τον Διοικητή Νομού Πύραρχο Νίκο Βλάχο και τους Επιτελείς τους, για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την Υπηρεσία. Ετέθη και πάλι το γνωστό θέμα του κτιριακού, η προσπάθεια που έχει αναληφθεί για εύρεση κατάλληλου κτήματος για ανέγερση νέου κτηρίου, καθώς και η διαδικασία επισκευών και διαμόρφωσης του ήδη υπάρχοντος κτηρίου, από κονδύλια που έχουν ήδη εγκριθεί.
Ο κ. Περιφερειάρχης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα της πυροπροστασίας της Παλιάς Πόλης και ανέφερε ότι ευρίσκεται προς έγκριση στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ειδική μελέτη που εκπονήθηκε από την ΠΥ Κέρκυρας, μικρού κόστους, που δίνει σε ικανοποιητικό βαθμό λύση στο πρόβλημα της πυροπροστασίας της Παλιάς Πόλης. Στοιχεία της μελέτης μου παρουσίασε ο Υποδιοικητής του Νομού Επιπυραγός Ανδρέας Ρίζος.  
Αναμένουμε λοιπόν σύντομα από την Κυβέρνηση να ενσκήψει στο πρόβλημα και να εγκρίνει την μελέτη, που θα βελτιώσει κατά πολύ τις δυνατότητες πυροπροστασίας του πυρήνα της Παλιάς Πόλης,  των 225 κτηρίων.
Συζητήσαμε βεβαίως και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που είναι εμφανές στα διάφορα κλιμάκια και σταθμούς, και διατυπώθηκε η άποψη ότι με την προοπτική ενσωμάτωσης των Εποχικών Πυροσβεστών, το θέμα της υποστελέχωσης θα αμβλυνθεί. Βεβαίως το ερώτημα είναι, πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διακηρυγμένη εδώ και καιρό αυτή διαδικασία, που και δίκαια είναι και θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Από πλευράς μου ανέφερα στον κ. Περιφερειάρχη, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα προωθήσω τα αιτήματα της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας».