Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Η ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους στα Κάτω Μαρμαρά που βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους. Θρίλερ με canadair που "έμεινε"  στη λίμνη των Ιωαννίνων. 
Η φωτιά αναζωπυρώθηκε καθώς στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι οι οποίοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο
 τμήμα, 2 ελικόπτερα και 2 canadair. Σύμφωνα με πληροφορίες τους Νewsit στο πόδι βρίσκονται και όλοι οι κάτοικοι στα Κάτω Μαρμαρά καθώς βλέπουν τις φλόγες να...

... πλησιάζουν στα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, βούτηξε για ανεφοδιασμό στη λίμνη των Ιωαννίνων, αλλά δεν μπόρεσε να ξανασηκωθεί ένα από τα canadair τα οποία επιχειρούσαν  για την κατάσβεση της φωτιάς που πολιορκεί την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Οι πιλοτοι απεγκλωβίστηκαν και είναι σώοι.

Οι προσπάθειες είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς πνέουν ισχυρής έντασης άνεμοι που ενισχύονται από το μικροκλίμα που δημιουργούν τα θερμικά φορτία της φωτιάς, αποτέλεσμα των οποίων είναι προκαλείται έντονος κυματισμός.

Υπό έλεγχο οι φωτιές στον Βόλο
Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο πυρκαγιές, που ξέσπασαν το μεσημέρι, στο Βόλο. Η πρώτη εκδηλώθηκε στην περιοχή Αλυκές Βόλου και έκαψε 10 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 19 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Γλαφυρές Βόλου και έκαψε 10 στρέμματα με πουρνάρια. Στην πυρόσβεση έλαβαν μέρος 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συμμετείχαν και δύο αεροπλάνα, τύπου «καναντέ
newsit.gr