Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΓΑΒΑΛΑΣ:"ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ κ. ΑΝΘΗ...

                   ...ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ"!
Η Απάντηση του ΠΑΣΟΚ και η πλήρης απουσία οποιασδήποτε ανακοίνωσης εκ μέρους ΔΑΚΕ ή επισήμως της Νομαρχιακής της Ν.Δ.
                                                        Από το corfu press
Συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης, με πλήρη απουσία των συνδικαλιστών (!) των δύο κομμάτων από το πεδίο των μαχών… Σήμερα, θέση πήρε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Μ. Γαβαλάς.
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις μετά τις καταγγελίες του...

... προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκπρόσωπου Τύπου της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Άνθη, ο οποίος υποστήριξε την Κυριακή ότι από τη λίστα της βαθμολόγησης των υποψήφιων για θέσεις διευθυντών εκπαιδευτικών, προκύπτει ότι «πράσινοι» εκπαιδευτικοί που είχαν χαμηλά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια «εκτοξεύτηκαν» στις πρώτες θέσεις από τη βαθμολογία της προφορικής συνέντευξης και, αντίθετα, «γαλάζιοι» εκπαιδευτικοί κατρακύλησαν στη βαθμολογία παρά τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και πρωτιές στα αντικειμενικά.
Μάλιστα, σήμερα ο κ. Άνθης υλοποίησε την υπόσχεσή του και έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των περιφερειακών συμβούλων τη λίστα με τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης από το υπηρεσιακό συμβούλιο με ημερομηνία 15/7 και τελευταία ημέρα υποβολής ενστάσεων τις 22/7.
Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Απαντώντας σήμερα ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Μάχος Γαβαλάς, έδωσε τα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με το ενδιαφέρον και τις διαθέσιμες θέσεις εκπαιδευτικών.

Έτσι, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έκαναν αίτηση για διευθυντές σχολείων Α΄θμιας Εκπαίδευσης 137 εκαιδευτικοί για 92 διαθέσιμες θέσεις. 40 εκπαιδευτικοί είχαν αυξημένα προσόντα (μεταπυτχιακά, διδακτορικά κλπ.) Για τις αιτήσεις αυτές, έγιναν μόλις 10 ενστάσεις.
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έγιναν 155 αιτήσεις για υποψήφιους διευθυντές για 90 σχολεία. Εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα ήταν 45 και έγιναν σε όλα τα Ιόνια μόλις 4 ενστάσεις.
Γαβαλάς: «Εκ του πονηρού οι καταγγελίες Άνθη»
 Κατά τον κ. Γαβαλά, αυτό σημαίνει ότι οι μέχρι τώρα πίνακες μέχρι να επικυρωθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχουν ελάχιστες ενστάσεις: «Κρίσεις πάνω σε αυτή τη διαδικασία είναι κρίσεις εκ του πονηρού. Προέρχονται μόνο από πρόσωπα τα οποία θέλουν να διαβάλλουν και χρησιμοποιούν όχι την πολιτική αλλά την κομματική τους ιδιότητα για να δημιουργήσουν έναν βόμβο και να βάλουν κάποιες φήμες ή να θέσουν όλο αυτό το οικοδόμημα της εκπαίδευσης υπό αμφισβήτηση. Θεωρούμε τόσο σαν Περιφερειακή Διεύθυνση αλλά και ως διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι όλα αυτά γίνονται μόνο για την πολιτική εκμετάλλευση. Ο κ. Άνθης ο οποίος προσπάθησε να το εισαγάγει ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και νομίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζει το Π.Σ. γιατί έχει εκθέσει την εκπαίδευση δύο φορές από τη θέση του ως πρόεδρος, είναι το καλύτερο παράδειγμα: υπήρξε δύο φορές υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., υπεύθυνος Τυπου της Ν.Δ. και παρόλα αυτά, τα αντικειμενικά κριτήρια και η αντικειμενική συνέντευξη του Υπουργείου Παιδείας δεν τον σταμάτησαν να διεκδικήσει με επιτυχία παρά την αλλαγή της κυβέρνησης τη θέση του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Άρα, ο κ. Άνθης οφείλει να μην ομιλεί και να μην έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για να υπολογίζει τις διαδικασίες.

«Αντικειμενικά και αδιάβλητα τα κριτήρια»

Επί της ουσίας των καταγγελιών, ο κ. Γαβαλάς απάντησε στον κ. Άνθη για τις διαδικασίες υποστηρίζοντας ότι είναι αντικειμενικές και αδιάβλητες: «Τα αντικειμενικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί δημιούργησαν έναν πίνακα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία συνέντευξη από επίλεκτα στελέχη της εκπαίδευσης και σε αυτήν περιλαμβάνονται στοιχεία όπως η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του μόρφωση και η κοινωνική του παρουσία. Σίγουρα, μετά τη συνέντευξη υπάρχουν αλλαγές. Άλλοι θα πάνε σε υψηλότερη θέση και άλλοι σε χαμηλότερη. Όμως, για πρώτη φορά οι ερωτήσεις βγήκαν από πίνακα θεμάτων και ερωτήσεων που το υπουργείο τα είχε δημοσιοποιήσει και οι ερωτήσεις έγιναν από θέμα που επέλεγε ο υποψήφιος».

Απάντηση και από το ΠΑΣΟΚ

Η γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρομάχη Δαγκλή, απέρριψε τις κατηγορίες Άνθη υποστηρίζοντας χθες ότι μετά από εξέταση των στοιχείων δεν προκύπτουν όσα ισχυρίζεται το στέλεχος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ., ενώ προανήγγειλε (για χθες) ανακοίνωση – απάντηση της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών η οποία ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει.
Εντύπωση προκαλεί, από την άλλη πλευρά, η πλήρης απουσία οποιασδήποτε ανακοίνωσης εκ μέρους ΔΑΚΕ ή επισήμως της Νομαρχιακής της Ν.Δ.