Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗ!

        Την τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου
Την Τετάρτη εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στα κόμματα για τα αποτελέσματα της Συνόδου.
Τα χαμόγελα περισσεύουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.
Παρά ταύτα ο πρωθυπουργός θα ...
...προσπαθήσει την Τετάρτη να κρατήσει χαμηλούς τόνους και δεν θα πανηγυρίσει το αποτέλεσμα, αν και θα επισημάνει με σαφήνεια τα θετικά σημεία των αποφάσεων των Βρυξελλών.
Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να συσπειρώσει κατ’ αρχήν τους βουλευτές του που απορροφούν τους κραδασμούς της κοινωνίας και σε δεύτερη φάση τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πείθοντάς του πως οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πάνε χαμένες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στην ασφάλεια των καταθέσεων και των επενδύσεων που εξασφαλίζει πλέον η χώρα μας.
Θα υποστηρίξει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από της χώρες της ΕΕ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στην ελληνική οικονομία γενικότερα, ούτε στο τραπεζικό σύστημα ειδικότερα.
Ο πρωθυπουργός,  παράλληλα,  θα επισημάνει την σκληρή διαπραγμάτευση, κάτι που υπογράμμισε και στην συνέντευξη Τύπου της Συνόδου Κορυφής. Οι αλλαγές που υπήρξαν από το αρχικό στο τελικό κείμενο θα είναι η απάντηση από τούδε και στο εξής σε όσους θα ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται.
Η μείωση του χρέους κατά 26 περίπου δις – από τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς – και η επιμήκυνση  του συνολικού χρέους θα αποτελέσει ένα βασικό επιχείρημα του κ. Γιώργου Παπανδρέου την Τετάρτη για την αξία της επιτυχίας.
Αν και η παράταση αποπληρωμής αναμένεται να γίνει αντικείμενο κριτικής, παρ’ όλα αυτά στο Μαξίμου υπολογίζουν πως σύντομα θα φανούν ορατά αποτελέσματα από αυτή την εξέλιξη, ακόμα και να επιστραφούν οι συντάξεις, δείχνοντας έτσι τη θετική πλευρά.
Ο κ. Παπανδρέου τέλος θα επαναλάβει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν, ωστόσο θα επισημάνει πως δεν έχουμε εξέλθει ακόμα από το τούνελ και ότι οι προσπάθειες από όλους πρέπει να συνεχιστούν.
Newsbomb.gr